Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ: Παραμένουν τα ερωτηματικά


Παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια στην οποία έχει αποδυθεί τα τελευταία 24ωρα ο πρώην Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, καίρια και ουσιαστικά παραμένουν τα ερωτήματα της δημοσιογραφικής έρευνας για τον τρόπο με τον οποίο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επί των ημερών του διαχειρίστηκε την υπόθεση του αιολικού πάρκου στον Παντοκράτορα.
Μάλιστα τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται για το όλο ζήτημα καθώς σύμφωνα με καταγγελίες του Αντιδημάρχου της Κέρκυρας Γιώργου Πανταζή, με ένα αντίστοιχο τρόπο διαχειρίστηκε η Νομαρχία της Κέρκυρας επί των ημερών του πρώην Νομάρχη, την υπόθεση της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Καπαρέλι.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί για τα κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη όπως ο κ. Πουλημένος και οι συνεργάτες του, που είχαν από την αρχή εκδηλώσει την προσωπική θετική τους στάση στην υπόθεση της δημιουργίας του αιολικού πάρκου, είναι το γεγονός ότι δεν έχουν αναπτύξει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα γιατί δεν εισήγαγαν προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Κέρκυρας το αίτημα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τους περιβαλλοντικούς όρους του όλου έργου και άφησαν να παρέλθει το κρίσιμο διάστημα των 35 ημερών, οδηγώντας έτσι το κυρίαρχο όργανο δημοκρατικού προγραμματισμού της Κέρκυρας, όπως ήταν το Νομαρχιακό συμβούλιο σε μία απόφαση εκπρόθεσμη και νομικά μη ισχυρή.
Επιπλέον, τεράστια ερωτηματικά στα οποία ουδόλως δεν δίνει απαντήσεις η προηγούμενη δημοτική αρχή είναι ο τρόπος με τον οποίον διαχειρίστηκε την υπογραφή Γεωργαλίδη στους περιβαλλοντικούς όρους του αιολικού πάρκου στις 13 Δεκεμβρίου 2010, καθώς ήταν ο αρμόδιος φορέας να υποβάλλει ένσταση και ταυτόχρονα να κινητοποιήσει είτε τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές, είτε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις έχοντας νωπή την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Καθώς λοιπόν τα ερωτήματα αυτά παραμένουν κρίσιμα και πολύ σοβαρά ο κ. Στέφανος Πουλημένος με μία πολυσέλιδη ανακοίνωσή του με τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων επιχειρεί να δικαιολογήσει τη στάση τόσο τη δική του όσο και της στενής συνεργάτιδός του Μερόπης Υδραίου.
Παράλληλα όμως η περιβαλλοντική οργάνωση Αντινιώτη η οποία έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ με άρθρο - παρέμβαση του Προέδρου της Σπύρου Σαλβάνου, επισημαίνει όλα εκείνα για τα οποία ο κ. Στέφανος Πουλημένος απέφυγε να απαντήσει στην πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu Channel.
Στις σελίδες που ακολουθούν τα ΚΝ παραθέτουν αυτούσια τα δύο κείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: