Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Επαφές για την βελτίωση των υποδομών του αεροδρομίου της Κέρκυρας είχε η Αντζελα Γκερέκου

Τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπύρο Βούγια επισκέφτηκε την Πέμπτη  η Βουλευτής Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άντζελα Γκερέκου. Σκοπός της επίσκεψης της κ. Γκερέκου ήταν η ενημέρωση του κ. Βούγια σχετικά με κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις υποδομές και το προσωπικό του Κρατικού Αερολιμένα της Κέρκυρας.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Παράκαμψη
αεροδρομίου
Η κα Γκερέκου ενημέρωσε τον κ. Βούγια για  την αναγκαιότητα  επίσπευσης  της διαδικασίας για την παράκαμψη  της εθνικής οδού στο σημείο που εφάπτεται με τον διάδρομο προσγείωσης   προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο τόσο η λειτουργία του αερολιμένα όσο και η τοπική οικονομία της Κέρκυρας.
Για το θέμα αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα σύσκεψη στην Αθήνα την Πέμπτη 14/4, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Υποδομές αερολιμένα
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζει ο Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας, ενώ τεθήκαν προτεραιότητες προκειμένου να αναβαθμιστούν το συντομότερο δυνατό οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Ειδικότερα:
 Κατασκευή νέου αποχετευτικού δικτύου: Επικαιροποιείται ο προϋπολογισμός ύψους 270.000 ευρώ και αποστέλλεται εντός του μήνα στην ΕΔΑ Ιονίων Νήσων για ένταξη στο ΕΣΠΑ
 Βελτίωση του πεδίου ελιγμών, λόγω καθιζήσεων και ρωγμών: Συντάσσεται νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη λειτουργία του αεροδρομίου και την εκτέλεση των έργων.
Η όλη διαδικασία για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης θα απαιτήσει ένα εξάμηνο σύμφωνα με τον Ν. 3316, ενώ παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια για παράταση των σημερινών περιβαλλοντικών όρων κατά ένα έτος.
Η μελέτη του συγκεκριμένου έργου είναι έτοιμη και θα δημοπρατηθεί μετά την έγκριση των νέων περιβαλλοντικών όρων με προϋπολογισμό 2.700.000 ευρώ
 Αναβάθμιση υπάρχοντος και ολοκλήρωση εργασιών νότιας επέκτασης δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών: Απομένει η ολοκλήρωση της μελέτης για την βελτίωση της αντοχής του εδάφους πάνω στο οποίο θα θεμελιωθεί το νέο οδόστρωμα της νότιας επέκτασης του δαπέδου. Την κατασκευή έχει αναλάβει η ΕΥΔΕ Ν. Ελλάδος.
 Διαχωρισμός των επιβατών Intra & Extra Schengen και επέκταση του χώρου αναμονής των επιβατών.
Υπάρχει μελέτη σε εξέλιξη με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του αερολιμένα η όποια αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Μαΐου. Στη συνεχεία θα δημοπρατηθεί το έργο.
 Εικόνα αερολιμένα προς τους επισκέπτες. Έχει ζητηθεί πίστωση από τον αερολιμένα και προωθούνται άμεσα προς έγκριση διάφορα μικροέργα -επισκευές σωληνώσεων, καθώς επίσης για τη μόνωση και την εγκατάσταση ψυκτικών μηχανημάτων. Έχει ήδη δοθεί πίστωση στον Αερολιμένα για να επισκευαστούν οι ζημιές της ψευδοροφής καθώς επίσης και η αντικατάσταση σπασμένων πλακιδίων.
 Καθαριότητα αερολιμένα: η κ Γκερέκου ζήτησε να δοθεί άμεσα τέλος στην ταλαιπωρία που υφίσταται το προσωπικό καθαριότητας του αεροδρομίου και να θεωρηθούν άμεσα τα εντάλματα πληρωμής προς του εργαζόμενους της αναδόχου εταιρίας. Εξελίξεις για το θέμα αυτό αναμένονται εντός της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: