Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Επίσκεψη Χρήστου Σκούρτη στο ΕΑΚΚ

Το ΕΑΚΚ επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας Χρήστος - Ηρακλής Σκούρτης με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των έργων στο μηχανοστάσιο του κολυμβητηρίου και εν όψει των πολυεθνών αγώνων κολύμβησης που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 16 - 17 Απριλίου 2011.
Στο κολυμβητήριο βρισκόταν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΕΑΚΚ Π. Σκορδίλης, ο Πρόεδρος του ΝΑΟΚ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής των πολυεθνών αγώνων Σ. Μίχας, το μέλος του Δ.Σ του ΕΑΚΚ και υπεύθυνος του κολυμβητηρίου Α. Κομπολίτης, ο προπονητής του Ναυσίθοου Κώστας Τόμπρος και η επιστημονική συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Αγγελική Ρουβά.
Αμέσως μετά την επίσκεψη ο κύριος Σκούρτης σε δηλώσεις του προς τα Μ.Μ.Ε τόνισε ότι: "Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο προϋπολογισμού 60.000 ευρώ που αφορούσε την αντικατάσταση του λέβητα και άλλες παρεμβάσεις στο μηχανοστάσιο του κολυμβητηρίου.
Με αυτό το έργο πια αναβαθμίζεται η λειτουργία του κολυμβητηρίου μας ενώ παράλληλα θα εξασφαλισθεί  εξοικονόμηση πετρελαίου, κάτι που αποτελούσε μέγιστο μέλημα για τα Δ.Σ του ΕΑΚΚ. Και με  αυτό το έργο είμαι σίγουρος ότι αναβαθμίζεται η γενικότερη εικόνα αλλά και η λειτουργία του κολυμβητηρίου προς όφελος του κερκυραϊκού ναυταθλητισμού και της νεολαίας του τόπου μας.
Όσον αφορά στην πολυεθνή κολυμβητική συνάντηση Νέων που θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριό μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Απριλίου, είναι σίγουρα ένα γεγονός μεγάλης και σπουδαίας αθλητικής σημασίας, καταγράφεται μάλιστα ως η δεύτερη κορυφαία διοργάνωση της κολύμβησης για το 2011 στην Ευρώπη, μετά το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων/ νεανίδων και σημειώνει ήδη ρεκόρ συμμετοχών.
Θα φιλοξενηθούν αποστολές από 12 χώρες (Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουκρανία, Βραζιλία, Κύπρος, Πορτογαλία, Φινλανδία, Πολωνία, Ελβετία, Σλοβενία και Τουρκία) με περίπου 250 κολυμβητές. Απονέμουμε τα εύσημα στους παράγοντες που συνετέλεσαν στην επίτευξη της διοργάνωσης μιας τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος στο νησί μας.
Με αυτόν τον τρόπο, μεταξύ άλλων ενισχύεται και ο θεματικός τουρισμός, όπως είναι ο αθλητικός και δίνεται για μια ακόμα φορά να προβληθεί ο τόπος μας σε όλο τον κόσμο με την άρτια διεξαγωγή των αγώνων, κάτι που έχει φροντίσει η αρμόδια οργανωτική επιτροπή και γι' αυτό τον λόγο της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται αρωγός σε αυτές τις προσπάθειες και βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία, τόσο με το Δ.Σ του ΕΑΚΚ όσο και με τα ναυταθλητικά σωματεία, δηλαδή το ΝΑΟΚ και το Ναυσίθοο, με στόχο να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: