Follow by Email

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Κατέβασε και την πινακίδα ο Καλούδης


Ενω αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσαν οι πρώτες δηλώσεις του διοικητή της ευρύτερης Διοικητικής Περιφέρειας Τάσου Αποστολόπουλου για τον έλεγχο σκοπιμότητας ως προς τα έργα που θα αποφασίζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, ο Γιώργος Καλούδης με τους συνεργάτες του συνέχισε και χθες τις πολιτικές αντιδράσεις του ενάντια στην Κυβερνητική απόφαση (βάσει του Νόμου Καλλικράτης) για την ένταξη των  Ιονίων Νήσων στην αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.
Πιο συγκεκριμένα στο ξήλωμα της επίμαχης ταμπέλας της "Αποκεντρωμένης ΔΕΠΙΝ" από την είσοδο της Περιφέρειας προχώρησε χτες το πρωί ο Επικεφαλής του συνδυασμού Επτανησιακή αναγέννηση Γιώργος Καλούδης και στελέχη της παράταξης και έβαλαν στη θέση της και πάλι αυτή της περιφέρειας Ι.Ν.
"Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας αφαιρέσει την ιδιότητα της νησιωτικής περιφέρειας. Αποκαταστήσαμε στη πράξη τη βούληση του επτανησιακού λαού,της τιμής και της αξιοπρέπειας μας".  
Συνεχίζονται υποστήριξε τα εξής: "Το μεθοδευμένο πολιτικό και θεσμικό έκτρωμα-έγκλημα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, να γίνει με τον Καλλικράτη κρατική διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου με έδρα τη Πάτρα,στον οποίο πρώτο ρόλο είχε και  η βουλευτίνα Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ και τότε υφυπουργός Πολιτισμού και τουρισμού,  κ. Άντζελα  Γκερέκου-Βοσκοπούλου, να διαλύσουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να τη κάνουν εξαρτήματα της Πάτρας και των Ιωαννίνων,   βρίσκεται στη τελική ευθεία.
Για το λόγο αυτό και ήθελαν ψηφοδέλτια με  υποψήφιους δοτούς, εντεταλμένους, δεδομένους στη πολιτική διάλυσης της πλέον ιστορικής Περιφέρειας της χώρας.
Για το λόγο αυτό μας πολέμησαν και μας συκοφάντησαν προεκλογικά και εξαπάτησαν το λαό της Επτανήσου λέγοντάς του ψέμματα:
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, η οποία έκανε προεκλογικά περί τις 15 επιδρομές στη Κέρκυρα για να κτυπήσει εμάς που είχαμε κεντρικό μας άξονα και σύνθημα τις νησιωτικές πολιτικές, την ανάπτυξη και διατήρηση της Περιφέρειάς μας και "ΦΠΑ 7%, όπως και στη Μύκονο…"
Η Βουλευτίνα Κέρκυρας ΠΑΣΟΚ κ.Άντζελα Γκερέκου-Βοσκοπούλου και σύσσωμη η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ.
Σύσσωμος ο συνδυασμός του κ.Μπεριάτου.
Οι βουλευτές των Επτανήσων κ.κ. Βαρβαρίγος, Μοσχόπουλος και Μαργέλης. Η Επτανησιακή Αναγέννηση είμαστε η μόνη παράταξη που καθημερινά σε ολόκληρη τη προεκλογική περίοδο αποκαλύπταμε την πλεκτάνη του Γιώργου Παπανδρέου, των βουλευτών ΠΑΣΟΚ, προεξαρχόντων της κ. Γκερέκου-Βοσκοπούλου και του κ.Βαρβαρίγου, του συνδυασμού του κ. Μπεριάτου, και των  Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ  ενάντια στα συμφέροντα  των Επτανησίων και   της Ιστορικής Πολιτιστικής Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων.
Δυστυχώς  οι Επτανήσιοι δεν άκουσαν (στην πλειψηφία τους) τα μηνύματά και τις προειδοποιήσεις της Παράταξής μας και πρέπει να νοιώθουν μετανιωμένοι για αυτό.   Η κ. Γκερέκου χτες, απόλυτα ικανοποιημένη από τον νόμο(Καλλικράτη άρθρο 4) όπως τον  ήθελε και τον ψήφισε για τη "Διοίκηση Πελοποννήσου,Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με έδρα τη Πάτρα," αφού με τους λοιπούς βουλευτές των Επτανήσων μας διέγραψαν ως νησιωτική Περιφέρεια, εξαφάνισαν με τον ΚΑΛΛΙΚΡΆΤΗ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ και μας έγραψαν στον Καλλικράτη ως "Ιόνιο", έτσι σκέτο Ιόνιο, ήλθε χτες στα γραφεία της Περιφέρειας, για να εγκαταστήσει τον εισβολέα Διοικητή Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, τη τελική πράξη πριν ΚΑΤΑΡΓΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΆ ΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΜΩΡΙΑ! Διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους τους κρατικοδίαιτους αθηνόδουλους πολιτικούς δουλοπάροικους ότι εμείς δεν διαπραγματευόμαστε ούτε εκχωρούμε ούτε προδίδουμε την ιστορία των Επτανήσων, τον εξέχοντα πολιτισμό μας, τα συμφέροντα των νησιών μας ως νησιωτικό σύμπλεγμα και τα πλεονεκτήματα που μας εξασφαλίζει το άρθρο 154 της Συνθήκης της Ευρωπαικής Ένωσης και το άρθρο 101 παρ.4 του Συντάγματός μας για τις νησιωτικές πολιτικές,προκειμένου να αποκατασταθούν οι αδικίες σε βάρος των νησιών μας!
Νησιωτικές πολιτικές που έχουν πετύχει οι νησιώτες του Αιγαίου με βουλευτές που πέτυχαν: Νησιωτική Κρατική Διοίκηση Αιγαίου, με όλα τα πλεονεκτήματα της Ε.Ε. και του Συντάγματος και γιαυτό  πέτυχαν τώρα τον Δεκέμβρη 2010, περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ  από 6,5% σε 5%, ενώ σε μας η Αθήνα επιβάλλει  τον ΦΠΑ της Πελοποννήσου-ηπειρωτικής Ελλάδας 9%!Δεν μας επηρέασε και δεν μας επηρεάζει καθόλου που ο Γιώργος Παπανδρέου είναι Πατρινός, ήταν και 20 χρόνια βουλευτής Αχαίας,  και θέλει να ενισχύσει τη Πάτρα και τη Πελοπόννησο σε βάρος των νησιών μας, διότι εμείς είμαστε γνήσιοι εκπρόσωποι του λαού, Επτανήσιοι, και δεν είμαστε πολιτικοί δουλοπάροικοι.Εμείς, σε αντίθεση με τους παραπάνω, πάνω από όλα πάντα βάζαμε  και βάζουμε  και τώρα και πάντα βάζουμε το συμφέρον των νησιών μας, το συμφέρον του τόπου μας. Γιαυτό σήμερα κατεβάσαμε τη ταμπέλα του αίσχους και της ντροπής που ανήρτησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.Ζητάμε άμεση, τώρα, εδώ και τώρα, τροποποίηση του Καλλικράτη στο άρθρο 4 και ίδρυση αυτόνομης Κρατικής Νησιωτικής Διοίκησης Επτανήσων, με έδρα στα Επτάνησα.
Ο αγώνας μας είναι ανένδοτος μέχρι τη τελική νίκη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: