Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Καλή συνεργασία με τον Αποστολόπουλο λέει ο Σπ. Σπύρου

Τη διαπιστωτική πράξη για τον ορισμό των 6 γενικών διευθυντών της περιφερειακής αυτοδιοίκησης υπέγραψε προχθές ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, ξεκινώντας την οργανωτική προσπάθεια χωρίς καθυστερήσεις, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προσκόμματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.


Συνάντηση με Αποστολόπουλο
Στη συνέχεια ο κ. Σπύρου είχε συνάντηση με το διοικητή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, ο οποίος ήρθε στην Κέρκυρα για να παραλάβει τις κρατικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από τον απερχόμενο Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Γεωργαλίδη. Στην τελετή παραβρέθηκαν η βουλευτής Κέρκυρας κα Άντζελα Γκερέκου και ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου.
 Ο κ. Αποστολόπουλος ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των έργων στην Περιφέρεια και τα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά του Ιονίου. 
Το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Ιωάννη Τρεπεκλή, με τον οποίο συζήτησε τα τρέχοντα θέματα του Δήμου.
Σήμερα ο κ. Αποστολόπουλος θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα έχει συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο του συντονισμού της νεοσυσταθείσης διοικητικής δομής της χώρας.
Με τον κ. Αποστολόπουλο, είπε ο κ. Σπύρου, είχαμε εξαιρετική συνεργασία που θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όταν και όποτε χρειαστεί.
Βάσει του Νόμου, οι υπηρεσίες της αιρετής περιφέρειας είναι διακριτές από εκείνες του Κράτους. Σεβόμαστε το Κράτος αλλά παράλληλα έχουμε και το δικαίωμα να διεκδικήσουμε από αυτό ό, τι θεωρούμε ότι μας ανήκει, δήλωσε ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος και στις αντιδράσεις της "Επτανησιακής Αναγέννησης", αναφορικά με το αίτημα για ξεχωριστή αποκεντρωμένη διοίκηση στα Ιόνια Νησιά.


Συνεργασία για το ΕΣΠΑ
Θα χρειαστεί, πρόσθεσε, μέχρι τον Ιούνιο να υπάρξει συνεργασία για το ΕΣΠΑ, ενώ προέχει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τα έργα τα οποία είναι ήδη ενταγμένα.
Από εμάς εξαρτάται κατά πόσο θα καταφέρουμε να ετοιμάσουμε έργα με ώριμες μελέτες και ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα συσταθεί στις 9 Ιανουαρίου, θα είναι αποφασιστικός, κατέληξε ο κ. Σπύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: