Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΝΙΚΗΣΕ
Πρόεδρος: Δημήτρης Παραλίας
Αντιπρόεδρος: Πέτρος Εσπρέσος
Αντιπρόεδρος Β: Μαρία Γιαμπανάκη
Γραμματέας: Θάνος Τσιγαράκης
Ταμίας: Κατερίνα Ψηφοφόρου
Ειδικός Γραμματέας: Άννα Απέχη
Μέλη:
Κώστας Δίλημμας
Μιχάλης Βόλτας
Αγκόπ Παραβάν
Γιώργος Αποχόπουλος
Σταύρος Κάλπης

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ
Η προχθεσινή νίκη του Γιάννη Τρεπεκλή αποτελεί προσωπική δικαίωση, για την ήττα, έτσι όπως αυτή ήλθε, πριν από 4 χρόνια.
Πριν 4 χρόνια ο Γιάννης Τρεπεκλής έχασε την εκλογή του από τον πρώτο γύρο για 70 περίπου ψήφους. Στο δεύτερο γύρο τον <<κρέμασαν>> ανάποδα οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι. Η προδοσία πέτυχε απόλυτα.
Η ήττα, έτσι όπως ήλθε, κάποιοιν άλλον θα τον διέγραφε από τον πολιτικό χάρτη. Ο Τρεπεκλής κατόρθωσε να συντηρηθεί για τέσσερα χρόνια, κράτησε τις δυνάμεις τους, παρέμεινε δυνατός και μέσα στο παιγνίδι και στον κατάλληλο χρόνο...κτύπησε.
Την κατάλληλη στιγμή ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, βραχυκυκλώνοντας τους εσωκομματικούς του αντιπάλους και όταν οι άλλοι ...ψαχνόντουσαν για το ποιος θα κατέβει, ο Τρεπεκλής όλο το καλοκαίρι όργωσε το νησί, <<έκτισε>> την υποψηφιότητα του και τελικά νίκησε. Νίκησε με διαφορά και καθαρά.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ΝΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ
Έτσι όπως εξελίχθηκε ο προεκλογικός αγώνας δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει ο Γιάννης Τρεπεκλής. Για να το ποδοσφαιροποιήσω λιγάκι, ήταν σαν να έπαιζε μια ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ με ομάδες Β! Εθνικής.
Ο συνδυασμός του Τρεπεκλή είχε σχέδιο, στρατηγική, τακτική, οργάνωση, προγραμματισμό, και ορθή επικοινωνιακή πολιτική. Διδάχθηκε από τα λάθη του και αυτό ήταν ένα από τα πλεονεκτήματά του έναντι των άλλων συνδυασμών.
Οι άλλοι συνδυασμοί δεν πρόλαβαν να οργανωθούν, δεν είχαν ξεκάθαρο προεκλογικό σχέδιο, υστέρησαν στην επικοινωνιακή τους πολιτική και υπέπεσαν σε πολλά λάθη. Εξαιρείται βεβαίως ο συνδυασμός του Μπάμπη Χαραλάμπους, ο οποίος όμως βασίστηκε στην χαρισματική προσωπικότητα του επικεφαλής του και στην οργάνωση του Κ.Κ.Ε.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ
Κάποιοι βέβαια, από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, τουλάχιστον θα πρέπει να ζητήσουν μια συγνώμη, όχι μονο από τον Τρεπεκλή αλλά και από τους ψηφοφοόρους και τους φίλους του κόμματος. Επιτέλους κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι ψηφοφόροι, δεν είναι ...πρόβατα. Δεν τους έχουν στο τσεπάκι τους. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν. Εγω δεν θα υιοθετήσω την άποψη κάποιων ότι θα πρέπει να κρυφτούν. Δεν το χεριάζονται, γιατί πιά έχουν τελειώσει πολιτικά.
Ας καθίσουν λοιπόν στο σπιτάκι τους και ας ασχοληθούν με άλλα σπόρ.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
Τώρα όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις θα πρέπει να πω ότι επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Όλες οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν ότι στο σενάριο του δευτέρου γύρου με αντιμέτωπους τον Γιάννη Τρεπεκλή και τον Αλέκο Αυλωνίτη, να υπερτερεί ο Γιάννης Τρεπεκλής με διαφορά.
Αλλά και στην Περιφέρεια έφερναν τον Σπύρο Σπύρου να είναι ο τελικός νικητής. Θα πρέπει βεβαίως να τονίσουμε ότι αυτό που κατόρθωσε ο Ηλίας Μπεριάτος κάτω από την περιρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα και με δεδομένο ότι τα χρονικά περιθώρια που είχε στη διάθεση του ήταν ελάχιστα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως άθλος.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ <>
 Η ΚΕΡΚΥΡΑ
Επειδή γίνεται αρκετή συζήτηση, για την περσινή τουριστική περίοδο και την κατιούσα που έχει πάρει ο κερκυραϊκός τουρισμός, θα ήθελα να πω μια κουβέντα.
Η πόλη της Κέρκυρας, μπορεί να σώσει όλο το νησί. Και μπορεί να σώσει όλο το νησί, γιατί μπορεί να αποτελέσει τον κύριο πόλο έλξης των τουριστών σε συνάρτηση βέβαια με την μοναδική κερκυραϊκή φύση.  Αλλά ο <<οδηγός>>, πρέπει και μπορεί, να είναι η πόλη, η ενταγμένη στην Ουνέσκο. Και αυτό θα πρέπει να το προσέξει πολύ η νέα δημοτική αρχή.
Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει η πόλη να γίνει ....Funny, χαρούμενη και ελκυστική. Σαν την Ντίσνειλαντ. Θα πρέπει να ληφθεί η <<δύσκολη>> στην αρχή και επώδυνη ενδεχομένως πολιτική, απόφαση, να αποκλεισθεί το κέντρο από τα αυτοκίνητα.
Όταν λέω, να αποκλεισθεί η πόλη από τα αυτοκίνητα, εννοώ να ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΕΙ. Να μην κυκλοφορεί τίποτα σε 4 τροχούς. Και δεν χωρούν οι δικαιολογίες του τύπου <<μα πως θα γίνεται η τροφοδοσία των καταστηματων ή των σπιτιών>>. Υπάρχει τρόπος όπως κάνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη..
Εννοείται φυσικά, ότι δεν θα υπάρχει ούτε για δείγμα, αυτοκίνητο ή λεωφορείο, στην πλατεία, έξω από το Π. Φρούριο και έξω από το Παλάτι.
Αν γίνει αυτό, τότε θα δείτε, να πολλαπλασιάζεται  η επισκεψιμότητα στο κέντρο και στην παλιά πόλη, θα αλλάζει προς το θετικότερο η διάθεση των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων. Όλα θα λειτουργούν διαφορετικά και προς το καλύτερο.
Αν δεν συμβεί αυτό, τότε μην περιμένετε να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.
Αυτό το τελευταίο σας το υπογράφω. Όσο ο κύριος τάδε καταστηματάρχης, επιθυμεί να παρκάρει ο άλλος έξω από το μαγαζί του, γιατί έτσι πιστεύει ότι τον συμφέρει και ο δήμος επιτρέπει το ανεπίτρεπτο, τόσο η κατάσταση αυτή θα διαιωνίζεται. Εννοώ το αρνητικό κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: