Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Εξαρθρώθηκε “ροζ” κύκλωμα στην Κέρκυρα

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 30/10/10, σε κατάστημα μπαρ, στην Κέρκυρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και  Καταστολής της Εγκληματικότητας της ΑΔ Κέρκυρας (Ο.Π.Κ.Ε.), τρεις (3) αλλοδαπές γυναίκες, α) μία 40χρονη κατηγορούμενη για  παραβίαση προσωπικών δεδομένων, για διευκόλυνση ακολασίας άλλων, υγειονομικές παραβάσεις  και οπλοκατοχή (Λέιζερ), β) μία 20χρονη κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας για εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και γ) μία 29χρονη για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, αστυνομικός της Ο.Π.Κ.Ε. παρουσιάστηκε ως πελάτης στην 40χρονη υπεύθυνη του Μπαρ, και με προσημειωμένα χαρτονομίσματα  της κατέβαλε το χρηματικό ποσό των σαράντα (40) ευρώ για να λάβει από την 20χρονη υπηρεσίες αισθησιακού χορού εντός του χώρου του καταστήματος.
Επίσης μετά από έρευνα που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού διαπιστώθηκε ότι εντός του καταστήματος λειτουργούσε μηχάνημα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης αποτελούμενο από τέσσερις κάμερες καταγραφής,  χωρίς να έχει αναρτηθεί πινακίδα προειδοποίησης καταγραφής.
Στην τσάντα της 29χρονης, η οποία απασχολούνταν ως σερβιτόρα  στο κατάστημα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μια νάιλον συσκευασία με ποσότητα 0,6 γραμμαρίων κοκαΐνης.
Μεταξύ άλλων, εντός του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία συσκευή λέιζερ και ένα κουτί πλαστικές μάρκες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν από τις αλλοδαπές για την πληρωμή των "υπηρεσιών" τους.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι τις εισπράξεις του καταστήματος παραλάμβανε λίγο πριν το κλείσιμο του, η αλλοδαπή σύζυγος του 49χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη του καταστήματος-μπαρ  ενώ η διευκόλυνση ακολασίας των πελατών με τις σερβιτόρες, με σκοπό τον πορισμό εισοδήματος γινόταν κατ΄εντολή του.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κέρκυρας ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και η σύζυγος του αναζητούνται.

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 30/10/10 από Αστυνομικούς της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής της  Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), στην Κέρκυρα, δύο (2) ημεδαποί  ηλικίας  20 και 49 ετών, ο μεν πρώτος  για αντίσταση, οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών και κατοχή φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων χωρίς άδεια, ο δε δεύτερος για αντίσταση και εξύβριση.
Ειδικότερα ύστερα από νομότυπη κατ' οίκων  έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του Α κατηγορημένου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: α)ένα ξύλινο γκλοπ, μήκους τριάντα εκατοστών (30) περίπου, β) ένα (1) μεταλλικό πτυσσόμενο γκλοπ, μαύρου χρώματος, μήκους σαράντα εκατοστών (40) εκατοστών περίπου γ) ένα (1) πλαστικό πιστόλι, τύπου αεροβόλου με μπίλιες, δ) ένα (1) αυτοσχέδιο γκλοπ με αλυσίδα στη μέση  τύπου "νουντσάκου", ε) ένα (1) μεταλλικό μαχαίρι τύπου πεταλούδα με μήκους λάμας πέντε εκατοστών (5cm), στ) ένα μεταλλικό αστέρι ,τύπου "σουρίκε", ζ) μία (1) νάιλον συσκευασία, η)δύο (2) κροτίδες, θ) ένα (1) καλαμάκι κομμένο μήκους έξι εκατοστών (6cm) περίπου και ι) ένα (1) βαζάκι περιέχων υπολείμματα (τρίματα) πιθανόν ινδικής κάνναβης. Στην προσπάθεια τους οι αστυνομικοί να δεσμεύσουν τον 20χρονο  με χειροπέδες, εκείνος τους απώθησε βιαίως, πλην  όμως εκείνοι, κατάφεραν να τον  δεσμεύσουν.
Παράλληλα, εξήλθε από το διπλανό διαμέρισμα του ο 49χρονος, ο οποίος  αφού  επέδειξε,  ύστερα από σχετική  ερώτηση των Αστυνομικών,  το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας, στη συνέχεια τους εξύβρισε απρόκλητα και εν συνεχεία τους απώθησε βιαίως,  όταν προσπάθησαν να τον δεσμεύσουν με χειροπέδες.
Η ποσότητα αποσπασμάτων (υπολείμματα-τρίματα) φυτικής  κάνναβης εντός μικρού δοχείου (βαζάκ)ι και το καλαμάκι  καθώς και τα υπόλοιπα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν.    
Οι δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κέρκυρας.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΗΣ
Εξιχνιάσθηκε, την 29-10-2010 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, κλοπή που έγινε την 14-09-2010 σε βάρος 43χρονης ημεδαπής.
Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 30-09-2010, η 43χρονη κατήγγειλε ότι την 14-9-2010, άγνωστος δράστης, είχε αφαιρέσει από το κατάστημα που διατηρεί εντός της πόλεως της Κέρκυρας, μία πιστωτική κάρτα ιδιοκτησίας της μαζί με το κωδικό pin, με την οποία αφαίρεσε από τον τραπεζικό της  λογαριασμό το ποσό των χιλίων τετρακοσίων (1.400) ευρώ. Από την έρευνα προέκυψε ότι δράστης είναι 35χρονος ημεδαπός.
Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κερκύρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: