Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΙΔΑΡΙ
Τεράστια επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Κυριακής που πραγματοποίησε ο συνδυασμός ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του συνδυασμού, με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Καλούδη, στο Olympic Palace στο Σιδάρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση "στο κάλεσμα του υποψηφίου περιφερειάρχη μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών, οι οποίοι με τη δυναμική τους παρουσία έστειλαν το μήνυμα της νίκης σε όλα τα Επτάνησα".
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος Λευκάδας και πρώην και μέχρι πρότινος Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Σκληρός. "Μας ενώνουν κοινοί αγώνες χρόνων με το Γιώργο. Είμαι δίπλα του σε αυτό τον αγώνα γιατί είναι γνώστης των προβλημάτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει όσες μάχες χρειαστούν, όσο σκληρές κι αν είναι,  για να διατηρήσει τη συνοχή της" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σκληρός.
Ο Γιώργος Καλούδης αναφέρθηκε στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιόνια Νησιά και οι πολίτες τους, με κύριο αυτό της έλλειψης ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης. Μίλησε για την εγκατάλειψη της Περιφέρειας από την κεντρική εξουσία, φέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την μεταφορά της Υγειονομικής Περιφέρειας από τα Ιόνια στην Πάτρα, την διάσπαση της Οικονομικής Επιθεώρησης, την κατάργηση του Υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας στην Κέρκυρα κ.α.  Έκανε σκληρή κριτική στους επικεφαλής των αντίπαλων ψηφοδελτίων, αλλά και των υποψηφίων που συμμετέχουν στους συνδυασμούς τους, τονίζοντας την αρνητική στάση αρκετών από αυτούς αναφορικά με την συνοχή της Περιφέρειας, καθώς και το ρόλο άλλων, "οι οποίοι όψιμα ενδιαφέρονται για την πρόοδο και την ανάπτυξη  των Ιόνιων Νησιών και οι οποίοι όμως όταν ήταν διορισμένοι σε θέσεις ευθύνης και εξουσίας ουδέν έπραξαν", όπως χαρακτηριστικά είπε.
 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γιώργος Καλούδης στην υποβάθμιση του τουρισμού και του περιβάλλοντος. "Δεν θα το επιτρέψουμε", σημείωσε αναφερόμενος στην πρόθεση άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ του Αγίου Στεφάνου και των Διαπόντιων Νησιών, αλλά και στην κορυφογραμμή του Παντοκράτορα.
Επίσης αναφέρθηκε στις έντονες προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την αξιοποίηση και αναβάθμιση του ελαιώνα, αλλά και την διαχείριση των προϊόντων του. Δεσμεύτηκε δε για την πλήρη επαναλειτουργία των ελαιοτριβείων στα Επτάνησα και για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.  Κλείνοντας είπε: "Θέλουμε όχι μόνον την ψήφο σας, αλλά και την θερμή συμπαράσταση και υποστήριξή σας στο αγώνα που δίνουμε τις ιστορικές αυτές στιγμές. Δώστε μας δύναμη με την ψήφο σας και θα είμαστε η δύναμη σας. Οι Επτανήσιοι αποφασίζουν για τους Επτανήσιους.".

ΣΠ. ΣΠΥΡΟΥ: ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
"Η κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου κρίνεται αναγκαία για το νησί της Λευκάδας, όπως επίσης απαραίτητη είναι και η επισκευή - ανακαίνιση του υπάρχοντος κτιρίου". Αυτό δήλωσε ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, αμέσως μετά τη συζήτηση που είχε τόσο με τη διοικητή του ιδρύματος, Μαριάνθη Μεσσήνη, όσο και με την τριμελή επιτροπή των γιατρών του νοσοκομείου.
Ο κ. Σπύρου επισκέφτηκε το νοσοκομείο Λευκάδας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο νησί και στην πόλη της Λευκάδας, όπου είχε σειρά επαφών και συζητήσεων.
 "Πρόκειται", είπε ο κ. Σπύρου, αναφερόμενος στο νοσοκομείο "για μια γηρασμένη μονάδα υγείας, που από τη μια η παλαιότητα και από την άλλη οι σεισμοί έχουν ταλαιπωρήσει το κτήριο, που έχει υποστεί ζημιές που έχουν επισκευαστεί επιφανειακά, ωστόσο", πρόσθεσε, "η δρομολόγηση ενός νέου νοσοκομείου έχει τεθεί πλέον σοβαρά ως μελλοντική αλλά επείγουσα προοπτική.
Αυτό που χρειάζεται", κατέληξε, "είναι η εξεύρεση οικοπέδου και η άσκηση πίεσης έτσι ώστε να ανεγερθεί ένα νέο και σύγχρονο νοσοκομείο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού". Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σπύρου και στη στελέχωση του νοσοκομείου, καθώς, όπως τόνισε, είναι περισσότερο αναγκαία και έχει τα χαρακτηριστικά του επείγοντος.  Στις επισκέψεις του σε υπηρεσίες και φορείς ο κ. Σπύρου συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Θοδωρή Βερύκιο, μέλη του συνδυασμού αλλά και τον πρώην βουλευτή, Θοδωρή Σολδάτο.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ - ΣΑΜΟΪΛΗ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης για τα Ιόνια Νησιά του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ Θόδωρος Γαλιατσάτος και ο υποψήφιος δήμαρχος "Εμπρός μ' εσένα για την  Κέρκυρα" Στέφανος Σαμοΐλης θα πραγματοποιήσουν κοινή κεντρική εκδήλωση - ομιλία αύριο Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο (πάνω πλατεία).

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας επικεφαλής του συνδυασμού "Συμπαράταξη ευθύνης" Αλέκος Αυλωνίτης θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική ομιλία του σήμερα Τρίτη στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: