Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η Κέρκυρα μπορεί να ελπίζει

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΠΡΙΩΤΗ *
Δικηγόρου


Η κατάσταση που βιώνει σήμερα κάθε Κερκυραία και Κερκυραίος πολίτης είναι απογοητευτική.
Κυκλοφοριακό, καθαριότητα και συλλογή σκουπιδιών, τουρισμός, οδοποιία, επιεικώς απαράδεκτη. Και η ταλαιπωρία του καθενός καθημερινή και βασανιστική. Με αυτά τα δεδομένα οι "άρχοντες" της τοπικής αυτοδιοίκησης, που επί σειρά ετών άσκησαν διοίκηση και διαχείριση στα τοπικά προβλήματα, όχι μόνο δεν κάνουν την αυτοκριτική και τον απολογισμό τους, αλλά έχουν το απύθμενο θράσος να ζητούν και πάλι την ψήφο μας.
Γιατί; Για να μετατρέψουν την κατάσταση του τόπου μας από απελπιστική, που την έχουν επιφέρει, σε χαοτική.
Έτσι, οι περισσότεροι από αυτούς, αμέσως μετά την ψήφιση του "Καλλικράτειου Νόμου", συνασπίσθηκαν, δημιουργώντας συντεχνιακή συμπαράταξη, ενώ οι υπόλοιποι δημιούργησαν άλλους συνδυασμούς, υποσχόμενοι μία από τα ίδια για δήθεν καλυτέρευση της ζωής των Κερκυραίων. Όμως, όλοι αυτοί είναι οι εκλεγμένοι επί σειρά ετών, που μας οδήγησαν στην κατάσταση που έχουμε φθάσει. Το τι μπορούν και είναι ικανοί να πράξουν στην τοπική αυτοδιοίκηση το έχουν αποδείξει περίτρανα.
Μέσα σ' αυτό το τοπίο και ύστερα από μια προσωπική διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση, για 4 χρόνια ως πρόεδρος της Κοινότητας Καστελλάνων Μέσης και 8 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αχίλλειων, αρχικά ένιωσα απογοήτευση και σκέφτηκα να πάψω να ασχολούμαι.
Στην πορεία όμως και μετά από ώριμη σκέψη, είδα ότι αυτή η τακτική δεν λύνει τα προβλήματα του τόπου. Έχω αποδείξει με την μέχρι τώρα πορεία μου ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι χώρος για προσφορά και όχι για πολιτική επαγγελματική ανέλιξη.
Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από πρόσωπα αξιόπιστα, πρόσωπα με ύφος και ήθος, που μπορούν να σταθούν δίπλα στον Κερκυραίο, την Κερκυραία και στα προβλήματα τους. Πρόσωπα που πάνω από το προσωπικό τους συμφέρον θέτουν το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και που με την μέχρι σήμερα πορεία τους στην εν γένει ζωή τους έχουν δώσει σαφή δείγματα για όλα τα παραπάνω.
Πείσθηκα και αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα και πιο πολύ, ότι στο πρόσωπο του Μπάμπη του Χαραλάμπους, με τους αναγνωρισμένους αγώνες του για τη λύση των προβλημάτων της Κέρκυρας, το ήθος και την αξιοπρέπεια στην επαγγελματική, επιστημονική, βουλευτική και γενικά πολιτική του δράση, μπορεί να δημιουργήσει ελπίδες για μια σωστή και δίκαιη διαχείριση των τοπικών προβλημάτων. Όταν λοιπόν δέχθηκα την πρόσκληση του και, έχοντας πλήρη γνώση ότι τα πρόσωπα και ειδικά του Δημάρχου, που θα κληθούν να διαχειρισθούν τις τύχες μας, μέσα στο δυσοίωνο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, παίζουν καθοριστικό ρόλο, πείσθηκα ότι στο πρόσωπο του η Κέρκυρα μπορεί και πάλι να ελπίζει σε καλύτερες μέρες, δεν αρνήθηκα να συνεργασθώ και να συμμετάσχω στον συνδυασμό "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ", του οποίου ηγείται.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτό που μετράει για την επιλογή των τοπικών αρχόντων είναι η διαδρομή εκάστου των υποψηφίων.
Ο κάθε Κερκυραίος και Κερκυραία, πριν θέσει το σταυρό προτίμησης του, πρέπει να έχει μάθει τα έργα και τις ημέρες εκάστου των υποψηφίων στην επαγγελματική, την οικογενειακή και την πολιτική του διαδρομή και ακόμη περισσότερο θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ' όψιν του τη διαδρομή του αρχηγού εκάστου των συνδυασμών.
Αυτά τα προσόντα τα έχει περισσότερο παντός άλλου ο αγωνιστής Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Αυτός θα λύσει τα λιμνάζοντα και χρόνια προβλήματα της Κέρκυρας. Όχι, ο Χαραλάμπους δεν θα αποκλείσει την Κέρκυρα από θαλάσσης, γης και αέρα.
Δεν θα παραιτηθεί από το αξίωμα του Δημάρχου χάριν της βουλευτικής του ιδιότητας, όπως κάποιοι πολιτικοί του αντίπαλοι διαδίδουν.
Έχει αποδείξει ότι έχει όραμα και ότι ενδιαφέρεται για τον τόπο μας.
Με γνώμονα λοιπόν πάνω απ' όλα το κοινό συμφέρον θα σκύψει πάνω στα προβλήματα της Κέρκυρας και θα αναλωθεί στην επίλυση τους.
Για όλα τα παραπάνω ο κερκυραϊκός λαός, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει, φαίνεται να ελπίζει και πάλι και να δείχνει την εμπιστοσύνη του στο Μπάμπη Χαραλάμπους και το συνδυασμό του, με δεδομένο ότι τα χρονίζοντα προβλήματα δεν έχουν κόκκινο, πράσινο ή μπλε χρώμα.

* Ο κ. Κυπριώτης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση και τον Μπάμπη Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια: