Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Διάψευση συμμετοχής σε κοινό ερωτηματολόγιο συλλόγων

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας με ανακοίνωσή του "διαψεύδει κατηγορηματικά το ότι έχει συνυπογράψει ή με οποιοδήποτε τρόπο συζητήσει στα αρμόδια όργανά του "Ερωτηματολόγιο" 7 σημείων το οποίο πληροφορήθηκε δια του Τύπου, και το οποίο φέρεται ψευδώς ότι απευθύνει, μεταξύ άλλων συλλογικών φορέων, στους συνδυασμούς των Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Παρακαλούμε για τη δημοσίευση της παρούσας διάψευσης με τρόπο έγκαιρο και επαρκή, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Χωρίς να υπεισέλθουμε σε αξιολογικές κρίσεις του ως άνω ερωτηματολογίου, οφείλουμε ως νομιμοποιημένοι εκπρόσωποι και προς άρση κάθε παρεξήγησης που δύναται να προκύψει από την αυθαίρετη και ατυχή αυτή εμπλοκή του ονόματός μας, να επισημάνουμε ότι ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, κατά πάγια πρακτική του, δεν επιδιώκει καθ' οιονδήποτε τρόπο τη "μοριοδότηση" ή επιδότησή του από αυτοδιοικητικούς ή κρατικούς φορείς. Ο αναγκαίος συσχετισμός του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας με φορείς άσκησης δημόσιας εξουσίας υπήρξε και παραμένει αυστηρά οριοθετημένος στην άσκηση ελέγχου πράξεων ή παραλείψεών εκείνων, με κριτήριο την προστασία του περιβάλλοντος.
Με επίγνωση των περιορισμένων δυνάμεών του ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας παραμένει, πεισματικά, αταλάντευτα, προσηλωμένος στην εφαρμογή αυτού του τρόπου "πολιτεύεσθαι" - ο οποίος συνεπάγεται ότι η όποια σχέση με τη Διοίκηση νοείται όχι με όρους "άνωθεν" εκχωρήσεων, αλλά με διεκδικητικό και δημιουργικά συγκρουσιακό τρόπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: