Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Η αποτίμηση

Του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη


Ασφαλώς και πρέπει να αποτιμηθούν τα αποτελέσματα των… δίδυμων εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου.
Πρέπει να αποτιμηθούν και να βγουν τα αναγκαία για την χώρα συμπεράσματα, τα οποία, κατά την άποψη του υπογράφοντος, κάθε άλλο παρά δυσάρεστα είναι. Αντιθέτως, θεωρούνται θετικά. Κι αυτό, διότι:
1) Αποφύγαμε τις βουλευτικές εκλογές και τα παρεπόμενα δεινά για την Ελλάδα.
2) Εξασφαλίσαμε την συνέχιση της ροής της οικονομικής βοήθειας της "Τρόικας" και την συνέχιση της ισχύος του τρισκατάρατου για τους ανεγκέφαλους "μνημονίου", που αν έλειπε δεν ξέρω ποιος θα μας έριχνε τα 110 δις ευρώ του ελλείμματος, τα οποία μας κληροδότησε η παρέα Καραμανλή - Αλογοσκούφη και λοιπών. Μήπως η κ. Παπαρήγα; Μήπως ο κ. Τσίπρας; Μήπως ο κ. Δημαράς ή η κ. Σακοράφα ή τέλος, ο κ. Σαμαράς, που βέβαια ούτε ο ίδιος δεν πιστεύει στα όσα αντιμνημονιακά διακηρύσσει έντονα, ούτε βέβαια στο σωτήριο σχέδιό του της πλήρους οικονομικής μας ανάκαμψης μέσα σε 11 - 12 μήνες, χωρίς θυσίες και ζόρια;
3) Αναβαπτίσαμε και ενισχύσαμε την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, στον τιτάνιο αγώνα της για την σωτηρία της πατρίδας.
4) Ενισχύσαμε την αξιοπιστία μας και κλείσαμε τα στόματα εκείνων που μιλούν για χρεοκοπία της Ελλάδας και επιδιώκουν να την επιτύχουν για προφανείς κερδοσκοπικούς σκοπούς. Τα στόματα των "λαμόγιων" και των αετονύχηδων σπεκουλαδόρων.
5) Ο λαός μας με την ψήφο του στις "Καλλικράτειες" εκλογές, με την αποχή του και με τα ακυρολευκά του εξέφρασε την συναίνεσή του και για ακόμη μια φορά απέδειξε την ωριμότητα και την σοφία που τον διακρίνουν.
6) Εξέλεξε άξιους περιφερειάρχες.
Δεν μιλώ για το δημαρχιακό σκέλος του "Καλλικράτη" που δεν το πιστεύω, το πολέμησα και το πολεμώ, διότι το θεωρώ ανεφάρμοστο και θνησιγενές που μόνον ταλαιπωρίες θα προκαλέσει στους πολίτες, με τα "κρατίδια" που δημιουργεί.
Αντίθετα, το σύστημα των περιφερειών, αφ' ενός είναι αποκεντρωτικό και αφ' ετέρου ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου κράτους εφαρμόζοντας το μοντέλο πολλών προηγμένων χωρών.
Υπενθυμίζω, ότι ο μέγας Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει κάποτε ότι αν η Ελλάδα είχε ένα τέτοιο διοικητικό σύστημα, με τοπικές εξουσίες και αρμοδιότητες,  το πραξικόπημα της χούντας δεν θα πετύχαινε.
Κλείνω με την ικανοποίηση, την χαρά και την συγκίνηση που μου έδωσε η συνάντηση των κυρίων Ψωμιάδη και Μπουτάρη (με πρωτοβουλία του πρώτου), τα αγκαλιάσματα και τα φιλιά που αντάλλαξαν και ακόμη οι δηλώσεις Ψωμιάδη, μητροπολίτη Άνθιμου και Μπουτάρη, από τις οποίες ουσιαστικά βγαίνει το συμπέρασμα πως δεν υπάρχει πλέον κανένα θέμα και πως  οι τρεις αυτοί θεσμικοί εκπρόσωποι θα συνεργασθούν για το καλό της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Ελλάδας.
e-mail : gtsioun@otenet.gr
gtsiounis@yahoo.gr
www.gtsiounis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: