Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Οι κυρίες Ρεπούση και Δραγώνα

Του δημοσιογράφου Γιώργου Ν. Τσιούνη


Δεν προφθάσαμε καλά - καλά να απαλλαγούμε από τη κ. Ρεπούση, η οποία παραποιώντας την ελληνική ιστορία, με συνεργούς μερικούς ομοϊδεάτες της, πληροφορούσε τα παιδιά μας, μέσω του "πονήματός" της για τον "συνωστισμό  στην παραλία της Σμύρνης το 1922" και να μας προέκυψε τώρα η κ. Θάλεια Δραγώνα, που συνέστησε στην κυβέρνηση να καταργήσει τεχνηέντως το μάθημα της ιστορίας.
Είναι απίστευτο, αλλά η κ. Δραγώνα, ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και στενή συνεργάτιδα της υπουργού Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, εισηγήθηκε, μαζί κι αυτή με άλλους ομοϊδεάτες της βέρους πατριώτες, το μάθημα της ιστορίας να γίνεται κατ' επιλογήν, ουσιαστικά δηλαδή να καταργηθεί.
Εισηγήθηκε η κ. Δραγώνα να παύσουν να διδάσκονται τα παιδιά μας την ένδοξη ιστορία μας και τους αγώνες του λαού μας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα!
Αποτέλεσμα;
Για την εθνική και πλήρη πατριωτισμού αυτήν εισήγησή της έφαγε μια μεγαλοπρεπή κλωτσιά και… εξωπετάχτηκε από το υπουργείο. Η δική μου απορία είναι : Που ψαρεύουν οι κυβερνήσεις τα στελέχη αυτής της κατηγορίας για την μόρφωση της νεολαίας μας; Που βρίσκουν τις κυρίες, τις οποίες προαναφέραμε;
Και ακόμη, γιατί δεν αντιδρούν τα δύο μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, για τα κατορθώματά τους και πρέπει να "εξαπολύσει επίθεση" ο Γιώργος Καρατζαφέρης για να πάρουν δρόμο;
Δεν αναφέρω τα δυο άλλα κόμματα, διότι γνωρίζω ότι αυτά τις χειροκροτούν!

e-mail : gtsioun@otenet.gr, gtsiounis@yahoo.gr
www.gtsiounis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: