Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΣΠ. ΣΠΥΡΟΥ: ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ
Κεντρική προεκλογική εκδήλωση πραγματοποιήσε χθες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου "Ιόνιαν Σταρ" στη Λευκάδα ο συνδυασμός "Νέα Ιόνιος Πολιτεία", με ομιλητή τον υποψήφιο περιφερειάρχη Λευκάδας, Σπ. Σπύρου.
Ο κ. Σπύρου, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό, παρουσίασε στην ομιλία του το πρόγραμμα του συνδυασμού του για τη Λευκάδα και τα Μικρά Νησιά του Ιονίου.
Ειδικότερα για τη Λευκάδα, ανέφερε στις προτάσεις του για την ορεινή περιοχή του νησιού, έτσι όπως εξειδικεύονται στο πρόγραμμά του, ενώ έδωσε το στίγμα της ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της οικονομίας, παραθέτοντας στοιχεία και δεδομένα για τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Σπύρου στο πρόγραμμα και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη των Μικρών Νησιών του Ιονίου, που τα βλέπει ως μια ξεχωριστή οντότητα με διακριτά στοιχεία, δίνοντας έμφαση στους τρόπους ενίσχυσης υπαρχουσών δραστηριοτήτων και ανάπτυξης νέων δράσεων, με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ζητούμενο την παραμονή των κατοίκων στα Μικρά Νησιά.
Τέλος, ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Λευκάδας, που αφορούν στο πολιτισμό και κυρίως στις εκδηλώσεις που έχουν καταστεί θεσμοί για τη Λευκάδα.    

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"
Το απόγευμα της Πέμπτης 28 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" στην Στρογγυλή, το Περιβόλι και τον Μαραθιά, με ομιλητές τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γουλή και το Υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας Μ. Χαραλάμπους.
Οι υποψήφιοι της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" αναφέρθηκαν αναλυτικά στις αρμοδιότητες του "Καλλικράτη" και υπογράμμισαν ότι όσοι συνδυασμοί τον βλέπουν θετικά θα επιβάλλουν νέους τοπικούς φόρους, θα αυξήσουν τα ανταποδοτικά τέλη, θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις.
Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι ο εργαζόμενος λαός πρέπει να απαντήσει στον ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης για ψήφο στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με ψήφο στα ψηφοδέλτια της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ". Μόνο έτσι θα έχει ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του για να αντιπαλέψει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ετοιμάσει από κοινού  η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ.      
1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
Η κεντρική συγκέντρωση των συνδυασμών της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" που θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ στο Δημοτικό Θέατρο στις 7 το βράδυ. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γούλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Μπ. Χαραλάμπους.

Η ΒΕΡΑ ΚΟΡΩΝΑΚΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας του συνδυασμού ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά, Βέρα Κορωνάκη, μετά την μαθητική παρέλαση στο Σκριπερό, επισκέφτηκε την έκθεση: ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ '40 ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Η  έκθεση, που γίνεται στο Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας στο Σκριπερό, θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου.
H Bέρα  Κορωνάκη έδωσε συγχαρητήρια στον ιδρυτή του μουσείου συνταξιούχο δάσκαλο, Γιώργο Πρίφτη για την πραγματικά αξιέπαινη προσπάθεια του να δημιουργήσει το πρώτο και μοναδικό προς το παρόν σχολικό μουσείο στην Ελλάδα.
Οι επισκέπτες του μουσείου όλων των ηλικιών είδαν τα εκθέματα με ενδιαφέρον, οι νέοι έμαθαν πράγματα που δεν γνώριζαν και οι μεγαλύτεροι συγκινήθηκαν γιατί τους θύμισε τα μαθητικά τους χρόνια.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ
Συνεχίζονται οι περιοδείες του συνδυασμού Κέρκυρα να ζεις και του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή στα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων του νησιού.
Πιο συγκεκριμένα επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στους Δήμους Κορισσίων Παρελίων και Αχιλλείων ενώ ο κ. Τρεπεκλής παρέστη και στη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου στην Άνω Παυλιάνα.
Σε κάθε χωριό δίνεται η δυνατότητα στον υποψήφιο δήμαρχο και τους συνεργάτες του να αναλύσουν το πρόγραμμα του συνδυασμού να απαντήσουν στα ερωτήματα των πολιτών τα οποία εστιάζονται κυρίως στο μέλλον των περιοχών τους μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Σε κάθε ευκαιρία ο Γιάννης Τρεπεκλής όπως από την αρχή της δήλωσης υποψηφιότητάς του τόνισε επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του για ισόρροπη ανάπτυξη και παροχή υπηρεσιών ίδιες για όλες τις περιοχές του νέου δήμου.
Οι περιοδείες του συνδυασμού θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες τόσο στην πόλη της Κέρκυρας όσο και στους Δήμους Φαιάκων Εσπερίων και Μελιτειέων.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΙΝΑΛΙΩΝ Ο ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
Περιοδεία  στο Δήμο Θιναλίων  πραγματοποίησε τη Τρίτη 26.10.10, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας, επικεφαλής του συνδυασμού " Συμπαράταξη Ευθύνης" Αλέκος Αυλωνίτης, ο οποίος συναντήθηκε με στελέχη του συνδυασμού του, καθώς επίσης  και με κατοίκους της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε,  έγινε αναφορά στα προβλήματα  που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θιναλίων  και ο υποψήφιος Δήμαρχος αφού ανέπτυξε τις σημαντικότερες πτυχές της διακήρυξης του συνδυασμού του, δεν παρέλειψε να τονίσει την σπουδαιότητα του μεγάλου εγχειρήματος του Καλλικράτειου Δήμου επισημαίνοντας , πως για να λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει να  επιτευχθεί η  απόλυτη συνεργασία  των πολιτών . Τόνισε ιδιαίτερα  ότι στις εκλογές  του Νοεμβρίου οι πολίτες δεν εκλέγουν την κυβέρνησή τους , ούτε  δια της ψήφου τους  διαμαρτύρονται για την τεράστια οικονομική κρίση που μαστίζει   την Ελλάδα και τον καθένα ξεχωριστά, αλλά απαντούν στο ερώτημα ποιόν δήμαρχο θέλουν στην Κέρκυρα και ποια δημοτική Αρχή  επιθυμούν να συστήσει και να διοικήσει τον ένα και μόνο δήμο. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί στις εκλογές αυτές είναι: Θέλουν ένα Δήμαρχο  που αποτελεί κομματική επιλογή  και επελέγη από τους κομματικούς μηχανισμούς η ένα δήμαρχο  που με τα έμπειρα στελέχη  που θα τον πλαισιώνουν, θα  στήσει στα πόδια του τον μεγάλο Δήμο και θα τους οδηγήσει σε μια αναπτυξιακή τροχιά προς όφελος της Κέρκυρας, των Διαπόντιων Νησιών μας και των  πολιτών του; Θέλουν ένα Δήμαρχο διαμαρτυρόμενο η ένα Δήμαρχο διεκδικητή   της επίλυσης των προβλημάτων του τόπου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: