Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Το Σωματείο Εργαζομένων 'Βοήθεια στο Σπίτι Νομού Κερκύρας, μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 27/10/2010 με πλειοψηφία του εκλογικού Σώματος, αποφάσισε να συμμετάσχει στην Πανελλήνια Απεργία των εργαζομένων στο Β.Σ.Σ. στις 2 Νοεμβρίου 2010.
Όλα τα σωματεία της Ελλάδας θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται:
"Σε κατάσταση ΟΜΗΡΙΑΣ  7- 8  χρόνια  χωρίς να υπάρχει ΚΑΜΙΑ ενημέρωση από κανέναν δημόσιο φορέα για τη συνέχιση του προγράμματος από τον Ιανουάριο του 20011 αφήνοντας σε αβεβαιότητα 4000 εργαζόμενους και 10 000 ηλικιωμένους  σε όλη την Ελλάδα και ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ πολλούς μήνες.
Χωρίς θεσμική κατοχύρωση που θα διασφαλίζει μόνιμα όλους τους εργαζόμενους  και τη συνέχιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους εξυπηρετούμενους.
Παρά  το γεγονός ότι είμαστε η μόνη επαγγελματική κατηγορία εργαζομένων που έχουμε προσληφθεί  ΗΔΗ  μέσω  ΑΣΕΠ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες και  δικαιούμαστε την μετατροπή των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.....
Θα κατατεθεί υπόμνημα με τα εξής αιτήματα:
Νομοθετική ρύθμιση για την άμεση μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, των εργαζομένων που απασχολούνται στις προνοιακές δομές των Δήμων, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Τη δημιουργία μόνιμων δομών "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" και κοινωνικών υπηρεσιών στους ΟΤΑ και ένταξη των ιδίων εργαζομένων σ' αυτές λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία τους και την προϋπηρεσία τους".
Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων που οφείλονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: