Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ολα έτοιμα στη Νομαρχία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου

Σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων, των υπεύθυνων δημοτικών υπαλλήλων που θα ασχοληθούν με τη διενέργεια των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο υπεύθυνης των εκλογών της Νομαρχίας, κ. Παυλοπούλου.
Συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι διαδικασίες της διενέργειας των εκλογών που θα γίνουν την προσεχή Κυριακή καθώς και τυχών επαναληπτικές που θα διεξαχθούν την επόμενο Κυριακή 14 Νοεμβρίου.
Από την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας, η κ. Παυλοπούλου διεμήνυσε πως όλα είναι έτοιμα και σήμερα το πρωί θα ετοιμαστούν οι εκλογικοί σάκοι οι οποίοι πρέπει να παραδοθούν μέσω των υπευθύνων των Δήμων στους δικαστικούς αντιπροσώπους.
Η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι και αύριο το πρωί. Σε ότι αφορά τη διενέργεια των εκλογών, η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.
Θα λειτουργήσουν 268 εκλογικά τμήματα και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα παρουσιαστούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων
Στις 7 το βράδυ που θα κλείσουν οι κάλπες θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων από την εφορευτική επιτροπή και ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα στέλνει δια μέσου του υπαλλήλου που έχει οριστεί από τους Δήμους, τηλεγράφημα στη Νομαρχία. Εκεί η ΝΑΚ έχει την υπευθυνότητα και την αρμοδιότητα να μεταδώσει τα αποτελέσματα των εκλογών.
Παράλληλα, έχει καθιερωθεί όπως και την προηγούμενη φορά, η μετάδοση των αποτελεσμάτων συγκεκριμένου δείγματος εκλογικών τμημάτων μέσω κινητών τηλεφώνων. Τα συγκεκριμένα τηλέφωνα έχουν παραδοθεί στους υπευθύνους των συγκεκριμένων εκλογικών τμημάτων και μέσω αυτών, τα αποτελέσματα θα στέλνονται απευθείας στο Υπ. Εσωτερικών.
Η διαδικασία φέτος αναμένεται να είναι πιο δύσκολη απ' ότι τις προηγούμενες φορές όμως στη Νομαρχία υπάρχει η αισιοδοξία πως όλα θα κυλίσουν ομαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: