Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η μάχη του Λονδίνου

Με αυτόνομο περίπτερο θα συμμετάσχει και φέτος η Κέρκυρα στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market. Η Νομαρχία, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, θεωρώντας απαραίτητο να διατηρήσει αισθητή την παρουσία της Κέρκυρας στην Βρετανική αγορά, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) θα συμμετάσχει στην διεθνή έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 ως τις 11 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο EXCEL του Λονδίνου με αυτόνομη παρουσία, δίπλα στο ελληνικό περίπτερο μαζί με τη Ρόδο και τη Χαλκιδική οι οποίες επίσης συμμετέχουν αυτόνομα στην κορυφαία τουριστική διοργάνωση.
Στο περίπτερο της Κέρκυρας θα συμμετάσχουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό και Κερκυραίοι επιχειρηματίες μετά από πρωτοβουλία της Νομαρχίας για συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων τοπικών δυνάμεων και φορέων με στόχο την καλύτερη δυνατή τουριστική προβολή του Νομού μας ως προορισμού που παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.
Κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής εκθέσεως του Λονδίνου θα πραγματοποιηθούν επαφές με εκπροσώπους αεροπορικών εταιριών (Easyjet και jet2), με εταιρείες κρουαζιεροπλοίων και με εκπροσώπους Τουριστικών Πρακτορείων για ζητήματα που αφορούν γενικότερα τον τουρισμό αλλά και τη μεταφορά και ξενάγηση των επισκεπτών. Ιδιαίτερη έμφαση φέτος θα δοθεί στην εκδήλωση "Ionian Inspires" που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ όπου αναμένεται να προβληθεί η Κέρκυρα μέσα από το κρίκετ, άθλημα το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Βρετανούς. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν δημοσιογράφοι του αθλητικού και τουριστικού ρεπορτάζ καθώς και αθλητές του κρίκετ ενώ θα ανακοινωθεί και διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Κρίκετ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το 2011.
Τέλος, θα πραγματοποιηθούν επαφές με τον ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας για δράσεις προβολής της Κέρκυρας στη Βρετανία τόσο στο άμεσο μέλλον όσο και κατά την περίοδο μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: