Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Για Unesco κλπ Ερχεται η Μενδώνη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται στην Κέρκυρα η ΓΓ του ΥΠΠΟ Λίνα Μνεδώνη την Παρασκευή με στόχο την συζήτηση επί του σχεδίου του Φορέα διαχείρισης.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στην στάση της κ. Μενδώνη με αφορμή τις πρόσφατες επισημάνσεις της κατά την παρουσία της στην Κέρκυρα στο πλαίσιο επίσκεψης του Πρωθυπουργού που είχαν προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Ενδεικτικά η κ. Μενδώνη είχε τονίσει ότι  ο Φορέας Διαχείρισης δεν θα έχει την μορφή οργανισμού όπως αρχικά είχε προβλεφθεί, αλλά την μορφή συντονιστικού οργάνου για τα έργα και χρήματα που τα  αρμόδια υπουργεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να εντάξουν στο πρόγραμμά τους, ενώ δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο χρηματοδότησης του φορέα. Σε σχέση με την καθυστέρηση της παρουσίασης του σχεδίου, όπου είχε υποσχεθεί από τον Φεβρουάριο, η Λ. Μενδώνη υποστήριξε ότι δεν ευθύνεται το ΥΠΠΟ, αλλά ενστάσεις και προβλήματα πολιτών της Κέρκυρας.
Υπενθυμίζουμε ότι η  ανακοίνωση της Λ. Μενδώνη προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις όπως του κ. Δένδια και του κ. Μικάλεφ.
Ο κ. Μικάλεφ μάλιστα είχε επισημάνει ότι υπεύθυνο για την καθυστέρηση είναι το ΥΠΠΟ και υποστήριξε ότι ο Δήμος Κερκυραίων είχε ζητήσει να προχωρήσει το θέμα του Φορέα, ήδη από το 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια: