Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΛΑΣ ψάχνει για το ριφιφί

Συνεχίζονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας για την σύλληψη των δραστών της διάρρηξης με την μέθοδο του ριφιφι.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό το ύψος των κοσμημάτων  ενώ πληροφορίες θέλουν να μην ξεπερνά τα 50.000 χιλιάδες ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι  οι δράστες αρχικά παραβίασαν την πόρτα καταστήματος με είδη υποδημάτων και αφού μπήκαν μέσα έφτιαξαν ένα τοίχο από κουτιά παπουτσιών καλύπτοντας τον με μουσαμά για να μην τους καταλάβει κάνεις. Στην συνέχεια στόχος τους ήταν να βρουν ρεύμα για να μπορέσουν να βάλουν τα μηχανήματα που θα έκοβαν τον τοίχο σε λειτουργία. Στην συνεχεία ανενόχλητοι έκοψαν τον τοίχο του καταστήματος υποδημάτων και βρήκαν μπροστά τους το πίσω μέρος του χρηματοκιβωτίου όπου με τροχό έκοψαν μέρος αυτού αφαιρώντας ότι υπήρχε εντός.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες φαίνεται να γνώριζαν καλά τα σημεία που ενέργησαν και να είχαν προσχεδιάσει την ληστεία καιρό πριν.
Τέλος  οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάλυψη των δραστών από την δυνατή κακοκαιρία, αφού ο θόρυβος των αστραπών και της βροχόπτωσης υπερκάλυψε το θόρυβο των εργαλείων διάρρηξης και ο παρακείμενος δρόμος ήταν άδειος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: