Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ανω - κάτω η Νότια Κέρκυρα

Την παραίτηση του Αντιδημάρχου Κορισσίων Γρήγορη Νικομάνη αλλά και τις αντιδράσεις από τους κατοίκους της Λευκιμμής προκάλεσε απορριμματοφόρο του Δ. Λευκιμμαίων όταν  επιχείρησε να εναποθέσει σκουπίδια του δήμου Κορισσίων στον ΧΑΔΑ της περιοχής.
Οι κάτοικοι στη Λευκίμμη το απόγευμα της Τρίτης απέκλεισαν τον δρόμο προς τον ΧΑΔΑ , μετά από πληροφορία ότι απορριμματοφόρο του δήμου Λευκιμμαίων, στελεχωμένο με προσωπικό του δήμου Κορισσίων θα εναπόθετε σκουπίδια από τους Αργυράδες στην χωματερή.
Οι κάτοικοι τόνισαν ότι δεν θα ξανά επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο καλώντας την δημοτική αρχή του Λευκιμμαίων να πάρει άμεσα θέση. Παράλληλα αναφέρονται και στα δικαστήρια  εναντίον κάποιων κατοίκων που  εκκρεμούν ακόμη και να έχουν οριστεί για τον Νοέμβριο η Συντονιστική Επιτροπή και το Αλεύχιμον καλούν τους κατοίκους σε συνέλευση το ερχόμενο Σάββατο 23 Οκτωβρίου. Για την ίδια συνάντηση έχουν απευθύνει ανοικτή πρόσκληση και στους υποψήφιους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ώστε να πάρουν ανοικτά θέση για το θέμα της ποινικοποίησης των αγώνων των κατοίκων.
Ο δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα και ότι ο ίδιος είχε δανείσει το απορριμματοφόρο του για τις ανάγκες του δήμου Κορισσίων.

Απάντηση
Δήμου Κορίσσιων
Η  πλευρά του δήμου Κορισσίων υποστηρίζει ότι έχει δανειστεί το απορριμματοφόρο από το δήμο Λευκιμμαίων, λόγω βλάβης του δικού τους οχήματος και ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν γνώρισε τίποτα.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κορισσίων Βασίλης Χειμαριώτης σε δελτίο τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρει:
"Αναφορικά με το γεγονός που έλαβε χώρα την 19/10/2010 ημέρα Τρίτη και αφορούσε την εναπόθεση απορριμμάτων στην χωματερή της Λευκίμμης, δηλώνω κατηγορηματικά ότι ως Δήμαρχος ουδεμία ευθύνη - συμμετοχή είχα. Την πράξη - πολιτική ευθύνη εναπόθεσης απορριμμάτων στο συγκεκριμένο χώρο ανέλαβε αυτόβουλα ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και χωρίς καμία άλλη εντολή, εκτιμώντας για την άμεση αναγκαιότητα της χρήσης του συγκεκριμένου χώρου της χωματερής, λόγω του σοβαρού προβλήματος που είχε προκύψει με την μη λειτουργία του απορριμματοφόρου του Δήμου λόγω βλάβης και που είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη συγκέντρωση των απορριμμάτων.
Για την αποκομιδή τους ως Δήμος ζητήσαμε την παραχώρηση οχημάτων από άλλους  Δήμους. Στην κατεύθυνση αυτή και ο όμορος Δήμος Λευκιμμαίων μας παραχώρησε ένα όχημα χωρίς όμως ούτε εγώ ως Δήμαρχος και ούτε η Δημοτική Αρχή Λευκιμμαίων να δώσουμε οποιαδήποτε εντολή ή συγκατάθεση εναπόθεσης των απορριμμάτων στην χωματερή του Δήμου Λευκιμμαίων.
Για αυτήν του την αυτόβουλη ενέργεια μέσα από τις συνθήκες που προαναφέρθηκαν και όπου οι πολίτες σταμάτησαν το όχημα καθοδόν δίχως να προχωρήσει για την εναπόθεση ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας υπέβαλε την παραίτηση του και την οποία έκανα αμέσως αποδεκτή.
Με αφορμή όλων των ανωτέρω θέλω να ευχαριστήσω δημόσια για την βοήθεια που μας προσέφεραν οι Δήμοι Λευκιμμαίων, Μελιτειέων, Αχιλλείων και Παρελίων όπως επίσης  και ένα μεγάλο συγνώμη προς τους Λευκιμμιώτες για την αναστάτωση που τους προκλήθηκε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: