Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΚ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης, μαζί με υπ. Περιφερειακούς συμβούλους της "Επτανησιακής Αναγέννησης" επισκέφτηκαν την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 τη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κέρκυρας και συναντήθηκαν με τα στελέχη και τους εργαζομένους της Επιχείρησης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καλούδης τόνισε τη σημαντική προσφορά της Επιχείρησης και κατ' επέκταση των εργαζομένων της στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την κοινωνική προσφορά της.
Ειδικότερα κατά τη συνάντηση του με το Δ.Σ. των εργαζομένων διαβεβαίωσε ότι η θέση της παράταξης είναι η παραμονή του συνόλου των εργαζομένων στις θέσεις τους και μετά την 1-1-2011.
Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΚ είναι ίσως η μοναδική επιχείρηση σε Πανελλαδικό επίπεδο που δεν έχει προχωρήσει σε περικοπές μισθών και ασκεί ουσιώδη κοινωνική πολιτική για τις αποφάσεις της με τα μειωμένα τιμολόγια για τις ευπαθείς ομάδες.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΠ. ΣΠΥΡΟΥ
ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ
Τη ΒΙΠΕ Αργοστολίου επισκέφτηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα - Ιόνιος Πολιτεία", Σπύρος Σπύρου.
"Πρόκειται", είπε αμέσως μετά την επίσκεψη ο κ. Σπύρου, "για μια θαυμάσια οργανωμένη περιοχή, με συγκροτημένες επιχειρήσεις που έχουν, όμως, υποστεί τις επιπτώσεις από την κρίση".
Στη συζήτηση που είχε μαζί τους ο κ. Σπύρου άκουσε τα προβλήματά τους και συμμερίστηκε την έκδηλη ανησυχία τους για το μέλλον των επιχειρήσεών τους.
"Ένας βασικός λόγος που πολιτεύομαι", δήλωσε ο υπ. Περιφερειάρχης, "είναι ακριβώς η επιθυμία μου να βρίσκομαι κοντά στους ανθρώπους οι οποίοι, ενώ έχουν διάθεση να εργαστούν και να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους, ενισχύοντας την τοπική οικονομία, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από το γενικό πάγωμα της αγοράς".
Ο κ. Σπύρου δεσμεύτηκε να διαχειριστεί τους πόρους που ανήκουν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τρόπο που να ενισχύεται ο πρωτογενής τομέας, ο δευτερογενής και ο τομέας του τουρισμού, που αποτελούν πηγές εισοδημάτων των κατοίκων.
Παράλληλα, δε, πρόσθεσε, θα διεκδικήσει περισσότερους πόρους, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας για όσους έχουν πληγεί από την κρίση, δίνοντας βαρύτητα στους πλέον αδύναμους.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΗΛΙΑ ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ηλίας Μπεριάτος πραγματοποιήσε χθες σειρά επισκέψεων.
Συγκεκριμένα επισκέφθηκε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Ναό της Μητρόπολης όπου τελούνταν Δοξολογία για την εορτή της Αστυνομίας.
Αμέσως μετά επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ, τον ΟΠΑΔ και το Δικηγορικό Σύλλογο. Το απόγευμα ο κ. Μπεριάτος επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αχιλλείων Ανω και Κάτω Γαρούνα, Σταυρός και Μπενίτσες.

ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, στο πλαίσιο των προεκλογικών του επαφών, επισκέφθηκε, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου μαζί με συνεργάτες του την ΔΕΥΑΚ.
Τον κ. Τρεπεκλή ενημέρωσε για το έργο και το αναπτυξιακό σχεδιασμό της εταιρείας ο Πρόεδρός της κ. Πουλιέζος, ενώ παράλληλα υπήρξε συνάντηση και με τους εργαζόμενους, τους οποίους ο Γιάννης Τρεπεκλής συνεχάρη για το έργο τους και επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι κανείς εργαζόμενος δεν πρόκειται να απολυθεί.
Επίσης αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα αξιοποιηθεί στα πλαίσιο του νέου Δήμου προκειμένου να καταστεί εφικτή η απορρόφηση κονδυλίων ώστε να δημιουργηθούν δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης σε ολόκληρο το νέο ενιαίο δήμο.
΄΄Βασικός μας στόχος και επιδίωξη είναι να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη και παροχή των ίδιων υπηρεσιών για όλους τους κατοίκους του δήμου μας, για όλες τις περιοχές΄΄ είπε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κ. Τρεπεκλής μετά την επίσκεψή του στη ΔΕΥΑΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΜΟΪΛΗ
Την Δευτέρα 18/10, κλιμάκιο του συνδυασμού "ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα για την Κέρκυρα", με τον υποψήφιο Δήμαρχο Στέφανο Σαμοΐλη και τους υποψήφιους συμβούλους Κώστα Αρμένη, Λάμπρο Βαλασσά, Ανδρέα Γεωργιάδη, Βασίλη Κοντάλιπο, Νίκο Κοντίνη, Σπύρο Κωστελέτο, Κική Λουκανάρη, Νίκο Μαχειμάρη, Μαίρη Μιχαλάκη, Σπύρο Μπόικο και Μπάμπη Περδικάρη περιόδευσε σε χωριά της Βόρειας Κέρκυρας (Ρόδα, Περίθεια, Επίσκεψη, Νυμφές, Βαλανειό).
Στη συνομιλία με τους κατοίκους, κυριάρχησαν τα θέματα της ισόρροπης ανάπτυξης της Κερκυραϊκής υπαίθρου στα πλαίσια του νέου ενιαίου Δήμου, τα ζητήματα του αγροτικού τομέα και του τουρισμού, καθώς και της οδικής σύνδεσης με την Πόλη της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: