Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Η Ακρόπολη

Του δημοσιογράφου
Γιώργου Ν. Τσιούνη


Ναι κύριοι και κυρίες συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, απλήρωτοι ή μη απλήρωτοι, θύματα των κακών μέχρι πριν ένα χρόνο διοικήσεων (Καραμανλή - Ζαχόπουλου - Σαμαρά) ή των δικών σας συνδικαλιστικών εκπροσώπων, είμαστε μαζί σας στον αγώνα σας για δουλειά και ψωμί.
Όχι όμως κύριοι και κυρίες στον αποκλεισμό της Ακρόπολης, του Παρθενώνα.
Όχι στον αποκλεισμό του ύψιστου μνημείου της οικουμένης και στην παρεμπόδιση και απαγόρευση χιλιάδων ανθρώπων που έρχονται από τα πέρατα του κόσμου να το απολαύσουν και να το θαυμάσουν.
Όχι στην απογοήτευση αυτών που είχαν όνειρο ζωής να έλθουν στην Ελλάδα για να "προσκυνήσουν" τον "ιερό βράχο", αψηφώντας έξοδα και ταλαιπωρίες.
Όχι σ' αυτούς που κάνουν ότι μπορούν, υποκινούμενοι (ΝΑΙ υποκινούμενοι), έστω και δια των συνδικαλιστών τους, από ορισμένη, πολιτική παράταξη και τους συνοδοιπόρους - ουραγούς της, για να σπιλώσουν την εικόνα της πατρίδας μας, να την διασύρουν και να σβήσουν από την ιστορία την δόξα της, αμαυρώνοντας  τον "χρυσό αιώνα" του Περικλή και "κατεδαφίζοντας" με τα καμώματά τους το κορυφαίο πολιτιστικό δημιούργημα του ανθρώπινου γένους.
Μάταια βέβαια, διότι ο κόσμος τους γνωρίζει.
Τους γνωρίζαμε ως τώρα εμείς, τώρα όμως τους γνωρίζουν και οι αλλοδαποί "θύματα", "αιχμάλωτοί" τους.
Η Ακρόπολη, ο "ιερός βράχος", ο "Παρθενώνας", κύριοι και κυρίες ανήκουν στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την οικουμένη. Ανήκουν σε όλους μας και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τα οικειοποιείται σπάζοντας, δίκην διαρρήκτη, λουκέτα και κλειδαριές, για να τα καταλάβει. Για να κάνει κατάληψη και να μην επιτρέπει σε άλλους να τα πλησιάσουν.
Κύριοι και κυρίες που κηρύξατε τον πόλεμο στην Ακρόπολη, στον Παρθενώνα, πολεμάτε την ίδια την πατρίδα σας και γι' αυτό έχετε προκαλέσει την γενική αγανάκτηση και οργή. Γι' αυτό οι Έλληνες πολίτες επικροτούν την κυβερνητική απόφαση να "απελευθερώσει" για ακόμη μια φορά, στην μακραίωνη ιστορία του, τον "ιερό βράχο", την κιβωτό των εθνικών και ιστορικών μας παρακαταθηκών, το παγκόσμιο στολίδι και αντικείμενο του θαυμασμού ολόκληρης της υφηλίου.
Ναι, ήταν σωστή η ενέργεια της αστυνομίας να ελευθερώσει την Ακρόπολη από μερικές δεκάδες Ελλήνων, δυστυχώς, πολιορκητών της!
Αυτή είναι η γνώμη, η άποψη ημεδαπών και αλλοδαπών πολιτών, κυρίως δε εκείνων των αλλοδαπών που ταξιδεύουν από τις μακρινές πατρίδες τους για να γνωρίσουν το μεγαλείο, την δόξα, το ελληνικό κλέος.

e-mail : gtsioun@otenet.gr gtsiounis@yahoo.gr
www.gtsiounis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: