Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ριφιφί στο κέντρο της πόλης




Μεγάλης άξιας κοσμήματα έκλεψαν τα ξημερώματα της Τρίτης άγνωστοι στο κέντρο της πόλης σε κατάστημα στο Δημοτικό Θέατρο, με τη μέθοδο του ριφιρί.
Η κλοπή έγινε τα ξημερώματα, όταν άγνωστοι δράστες χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του ριφιφί από διπλανό κατάστημα άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο χρυσοχοείου και έκλεψαν ότι υπήρχε μέσα.
Σύμφωνα με την Ασφάλεια οι δράστες αρχικά παραβίασαν την πόρτα καταστήματος με είδη υποδημάτων και αφού μπήκαν μέσα έφτιαξαν ένα τοίχο από κουτιά παπουτσιών καλύπτοντας τον με μουσαμά για να μην τους καταλάβει κάνεις. Στην συνέχεια στόχος τους ήταν να βρουν ρεύμα για να μπορέσουν να βάλουν τα μηχανήματα που θα έκοβαν τον τοίχο σε λειτουργία. Έτσι οδηγηθήκαν στο κτίριο του δημοτικού θεάτρου από την πλευρά που βρίσκονται τα γραφεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και αφού δεν κατάφεραν να  πάρουν ρεύμα από τα υπόγεια του Δημοτικού θεάτρου παραβίασαν γραφείο πρώτου ορόφου έβαλαν μπαλαντέζα και την πέταξαν από το παράθυρο. Στην συνέχεια ανενόχλητοι έκοψαν τον τοίχο του καταστήματος υποδημάτων και βρήκαν μπροστά τους το πίσω μέρος του χρηματοκιβωτίου όπου με τροχό έκοψαν μέρος αυτού αφαιρώντας ότι υπήρχε εντός.
Το μέγεθος της ζημιάς τελεί υπό διερεύνηση, καθώς ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου δήλωσε στην Ασφάλεια ότι δεν είχε πλήρη καταγραφή του περιεχομένου του χρηματοκιβωτίου. Η ασφάλεια και η σήμανση βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον χώρο και προχώρησαν σε πλήρη καταγραφή εντός του καταστήματος και σε συλλογή αποτυπωμάτων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες φαίνεται να γνώριζαν καλά τα σημεία που ενέργησαν και να είχαν προσχεδιάσει την ληστεία καιρό πριν.
Τέλος  οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κάλυψη των δραστών από την δυνατή κακοκαιρία, αφού ο θόρυβος των αστραπών και της βροχόπτωσης υπερκάλυψε το θόρυβο των εργαλείων διάρρηξης και ο παρακείμενος δρόμος ήταν άδειος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: