Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Οι αργηχοί στην Κέρκυρα

Σε ανακοίνωσή της η “Δημοκρατική Αριστερά Κέρκυρας” της οποίας ηγείται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σωτήρης Βλάχος, σημειώνει:
“Αυτή την Κυριακή και Δευτέρα είχαμε την τιμητική μας στην Κέρκυρα. Πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νησί μέσα σε δύο ημέρες.
Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Αυτοδιοικητικες εκλογές εν όψει, και ο φόβος του μαυρίσματος από τον αγανακτισμένο και με τους δύο, λαό. Προσπαθούν  ο καθένας για λογαριασμό του, και οι δύο μαζί να περισώσουν ότι μπορούν από τον δικομματισμό.
Έχουν καταλάβει ότι τα περιθώρια υπομονής έχουν εξαντληθεί, απόδειξη ότι ο πρωθυπουργός αντί να κυκλοφορήσει στην πόλη πήγε να επισκεφθεί τους Κυνοπιάστες.
Ο φόβος των δύο αρχηγών και ουσιαστικά συνεταίρων στην κατάντια της χώρας δείχνει ότι αν ο λαός θέλει να γυρίσει την πλάτη του στα δύο μεγάλα κόμματα κάτι μπορεί να αλλάξει. Αν ο λαός θέλει μπορεί να ψηφίσει τα ψηφοδέλτια των μικρών κομμάτων και όχι βεβαία τα ψηφοδέλτια των ¨ανταρτών ¨ που έγιναν αντάρτες γιατί δεν πήραν το χρίσμα του κόμματος τους.
Γιατί συνεταίροι στην κατάντια της χώρας; Μα γιατί ο ένας ήταν υπουργός στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησαν τον κατήφορο, και ο άλλος κληρονόμησε την κυβέρνηση Καραμανλή που ολοκλήρωσε την καταστροφή, και τώρα που το μνημόνιο πέρασε κάνει τον σκληρό, αλλά να είσαστε βέβαιοι πως αν δεν περνούσε θα το ψήφιζε.
Γιατί και οι δύο συμφωνούν πως η έξοδος από την κρίση θα γίνει με την ενίσχυση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου. Γιατί και οι δύο συμφωνούν πως το μάρμαρο πρέπει να το πληρώσουμε εμείς που δεν φάγαμε, κι ας λέει ο Πάγκαλος που η όψη του δείχνει ότι πεινάει.
Γιατί κανείς από τους δύο δεν είπε να περικόψουμε τις αγορές άχρηστων εξοπλισμών από τα αφεντικά μας του μνημονίου (την καλή Γαλλία και την κακή Γερμανία).
Μίλησε ο πρωθυπουργός για ξεπερασμένο μοντέλο τουρισμού λες και υπεύθυνος για την πολιτική της χώρας ήταν ο κυρ Νίκος με τις 8 γκαρσονιέρες για τουρίστες στο Κάβο και όχι οι κυβερνήσεις που κυβέρνησαν τα τελευταία 20 -25 χρόνια στις οποίες ήταν ανελλιπώς υπουργός πλην αυτών του Καραμανλή στις οποίες μετείχε ο άλλος συνεταίρος του δικομματισμού ο κ. Σαμαράς.
Μίλησε επίσης για τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση του για την έξοδο από την κρίση. Μα και αν έκανε κάποια πράγματα για την μείωση του πελατειακού κράτους που οι ίδιοι δημιούργησαν, αυτά είναι σταγόνα εμπρός στην λαίλαπα της επίθεσης στο εισόδημα του λαού. Για την έξοδο από την κρίση είναι αλήθεια ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει. Και τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κάνει την επιλογή τους. Πρέπει να πληρώσει ο λαός και όχι αυτοί που πλούτισαν όλα αυτά τα χρόνια.
Ο λαός αν θέλει έχει την δυνατότητα να απαντήσει και σ αυτές τις εκλογές μαυρίζοντας τους υποψήφιους τους και τις παραφυάδες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: