Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Ανάστατο το ΠΑΣΟΚ

Τεταμένα είναι για μια ακόμη ημέρα τα πράγματα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ καθώς όλα δείχνουν ότι η δυναμική των ψηφοδελτίων Καλούδη και Αυλωνίτη, δημιουργεί ανησυχητικά δεδομένα για τις επίσημες επιλογές του κόμματος στα πρόσωπα των κ.κ. Μπεριάτου και Σαρλή.
Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η στάση και η συμπεριφορά του πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Λευτέρη Πλασκοβίτη ο οποίος έχει χριστεί από την Ιπποκράτους επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, παρά τις αντιδράσεις τόσο του γραμματέα του κόμματος Χρυσόστομου Μπούκα όσο και άλλων στελεχών.
Ο κ. Πλασκοβίτης μιλώντας χθες το πρωί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Κέρκυρας κατέφυγε σε χαρακτηρισμούς εις βάρος του Γιώργου Καλούδη, ονομάζοντάς τον "διασπαστή" ενώ ήταν δηκτικός για τα πεπραγμένα των Δημάρχων Αυλωνίτη και Γατσούλη.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν συναγερμό στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος αλλά και στον πυρήνα των συνεργατών του Ηλία Μπεριάτου και του Χρύσανθου Σαρλή καθώς χθες βρίσκονταν σε εξέλιξη μια προσπάθεια του Χρυσόστομου Μπούκα να φέρει στο ίδιο τραπέζι συζήτησης τους Χρύσανθο Σαρλή και Αλέκο Αυλωνίτη, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσε να δημιουργήσει κλίμα δημιουργικής άμιλλας με το συνδυασμό Καλούδη ώστε το ΠΑΣΟΚ να μπορεί να έχει προοπτική στο δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου.
Ο ίδιος ο κ. Μπεριάτος με τον οποίο μίλησαν χθες τα Κερκυραϊκά Νέα, υπογράμμισε ότι ο ίδιος αποδοκιμάζει κάθε προσωπικό χαρακτηρισμό, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία διαφορά με κανέναν υποψήφιο παρά μόνον διαφορές σε επίπεδο πολιτικών προτάσεων τις οποίες θα καταθέσει κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα.
Είπα, συνέχισε στα Κερκυραϊκά Νέα, ότι θα ακολουθήσω την τακτική του διαλόγου, της ευγένειας και της συζήτησης με τους συνυποψηφίους μου. Αυτό θα κάνω έως το τέλος. Οτιδήποτε άλλο δεν με εκφράζει.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπεριάτος ζήτησε να πληροφορηθεί περαιτέρω τα των δηλώσεων του Λευτέρη Πλασκοβίτη. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το όλο θέμα τέθηκε χθες υπόψιν και του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη ζητώντας μάλιστα την παρέμβασή του και ίσως την αναδιάρθρωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.
Όπως έλεγαν χθες στα Κερκυραϊκά Νέα στελέχη του κόμματος που βρίσκονται στο πλευρό του Ηλία Μπεριάτου και του Χρύσανθου Σαρλή, οι δηλώσεις αυτές δημιουργούν ένα κλίμα εσωκομματικής πόλωσης που αν αναπτύξει ανάλογα χαρακτηριστικά με εκείνα της εκλογικής αναμέτρησης του 2006, είναι σίγουρο ότι οι υποψήφιοι του κόμματος ακόμη και αν περάσουν στο β' γύρο δεν θα έχουν δεξαμενές για να αντλήσουν ψήφους στην δυσκολότερη φάση του εκλογικού αγώνα. Πρόσθεταν μάλιστα ότι προκαλεί απορία πως και με ποια κριτήρια τοποθετήθηκε επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα ο κ. Λευτέρης Πλασκοβίτης ο οποίος απέτυχε δύο φορές να εκλεγεί βουλευτής και μάλιστα τη δεύτερη ο αριθμός ψήφων που πήρε μειώθηκε εντυπωσιακά όταν το ΠΑΣΟΚ διεύρυνε κατά 10% το ποσοστό του στην Κέρκυρα.
Ετσι, όλα δείχνουν ότι το τριήμερο που ακολουθεί οι ζυμώσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα είναι κάτι παραπάνω από έντονες με την προσοχή της Ιπποκράτους στραμμένη στην εκλογική περιφέρεια των Ιονίων Νήσων και δει της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: