Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Σίγουρος ο δεύτερος γύρος













Δεύτερο γύρο εκλογών προοιωνίζει το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης KΑΠΑ RESEARCH που έγινε για λογαριασμό του Corfu Channel και η οποία παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην εκπομπή Λόγος - Αντίλογος των Σπ. Ζηνιάτη και Διον. Μάμαλο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μέτρησης που έγινε μέσω τηλεφωνικών ερωτήσεων σε 605 άτομα στο νησί της Κέρκυρας στις 29 Σεπτεμβρίου, η πλειοψηφία των πολιτών της Κέρκυρας είναι απογοητευμένη από το έργο των αυτοδιοικητικών παραγόντων την τετραετία που φεύγει ενώ δύο μεγάλοι σχηματισμοί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. "πληρώνουν" τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια με επικεφαλής που προέρχονται από τον δικό τους εκλογικό χώρο.
Ετσι, στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για Δήμαρχος Κερκυραίων, ο Μπάμπης Χαραλάμπους έρχεται πρώτος με 22,6%, ο Γιάννης Τρεπεκλής δεύτερος με 16,3% και ακολουθούν με διαφορά δύο ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσά τους ο Χρύσανθος Σαρλής με 14,1% και ο Αλέκος Αυλωνίτης με 11,9%. Η κα Μερόπη Υδραίου παίρνει 7,3% ενώ ο κ. Στέφανος Σαμοΐλης και ο κ. Γιάννης Ζωχιός κινούνται σε ποσοστά κάτω του 1% και πιο συγκεκριμένα 0,8% ο πρώτος και 0,2% ο δεύτερος.
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά επί της ουσίας δεν αλλάζουν αφού παρατηρούνται  μικροδιαφορές σε σχέση με το προηγούμενο ερώτημα με τον Μπάμπη Χαραλάμπους να προηγείται πάντα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται λόγω των σοβαρών ζητημάτων που έχουν υπάρξει για τις τοπικές υποθέσεις και για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιμετώπισε τις υποθέσεις αυτές, μοιάζει τριχοτομημένος αφού στο ερώτημα εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 22,8% θα ψήφιζε Χρύσανθο Σαρλή, 17,8% Μπάμπη Χαραλάμπους και 17,3% Αλέκο Αυλωνίτη.
Στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. τα πράγματα είναι διαφορετικά για τον Γιάννη Τρεπεκλή καθώς φαίνεται συσπειρώνει ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με εκείνο του Χρύσανθου Σαρλή παίρνοντας 35,3%. Η κα Μερόπη Υδραίου που προέρχεται από τον ίδιο χώρο παίρνει 11,2% ενώ από 9,5% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. μοιράζονται οι Μπάμπης Χαραλάμπους και Αλέκος Αυλωνίτης.
Ενδιαφέρουσες είναι οι καρτέλες της δημοσκόπησης και για τα δίδυμα του δεύτερου γύρου. Στο σενάριο αναμέτρησης Γιάννη Τρεπεκλή και Χρύσανθου Σαρλή φαίνεται ότι ο Γιάννης Τρεπεκλής κερδίζει την παράσταση νίκης, όπως και στην περίπτωση του Αλέκου Αυλωνίτη, ωστόσο στη δεύτερη περίπτωση ο Δήμαρχος Εσπερίων φαίνεται να κατακτά ένα μεγαλύτερο ποσοστό από εκείνο που θα κατακτούσε ο Χρύσανθος Σαρλής δίνοντας μάλιστα τον χαρακτήρα μιας οριακής αναμέτρησης.
Διαφορετικά είναι τα πράγματα στην περίπτωση Μπάμπη Χαραλάμπους και Γιάννη Τρεπεκλή, όπου εκεί ο βουλευτής του ΚΚΕ φαίνεται να κερδίζει πολύ δυνατά με ποσοστό 44,1% έναντι 27,3%.
Στην παράσταση νίκης προηγείται ο Γιάννης Τρεπεκλής με 20,3%, ακολουθεί ο Χρύσανθος Σαρλής με 12,4%, ο Μπάμπης Χαραλάμπους παίρνει 11,8%, 9,3% ο Αλέκος Αυλωνίτης και σε πολύ χαμηλό νούμερο στο 1,6% η κα Μερόπη Υδραίου.

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Τα πράγματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων φαίνεται να είναι εντελώς διαφορετικά καθώς ο υποψήφιος της Ν.Δ. φαίνεται να συσπειρώνει το εύρος των δυνάμεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να παίρνει 27,6% ενώ δυναμική εμφάνιση κάνει ο Γιώργος Καλούδης με ποσοστό 17,4% υπερσκελίζοντας εντυπωσιακά τον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μπεριάτο που κινείται στο 10,9%.
Ο υποψήφιος του ΚΚΕ Θόδωρος Γουλής κινείται ακόμη πιο χαμηλά από τα ποσοστά που παίρνει το κόμμα του στην Κέρκυρα με 5,7%, ενώ οι προερχόμενοι από το χώρο της Αριστεράς Σωτήρης Βλάχος και Θόδωρος Γαλιατσάτος παίρνουν από 3,2% και 1,7% αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: