Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογική κίνηση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΟΥΔΗ - ΜΙΚΑΛΕΦ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της παράταξης "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", Γιώργος Καλούδης, μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους, την Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010 και ώρα 11.30 επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στο Μαράσλειο Μέγαρο.
Ο κ. Καλούδης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Κερκυραίων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ειδικότερα η πόλη της Κέρκυρας καθώς και για την δύσκολη οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ, η οποία κυρίως οφείλεται στη δραματική περικοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).
Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκε το ζήτημα των εργαζομένων του Δήμου, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και η αναγκαιότητα γενναίας χρηματοδότησης δράσεων για το Δήμο Κερκυραίων.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης δήλωσε ότι πολλά από τα εκκρεμή προβλήματα της Κέρκυρας χρήζουν άμεσης νομοθετικής επίλυσης και τόνισε ότι η Κέρκυρα και ιδιαιτέρως το ιστορικό της κέντρο πρέπει να τύχουν άμεσης προστασίας και ανάδειξης.
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων ευχαρίστησε τον κ. Καλούδη για την επίσκεψή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ Ο ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ
Από χθες ο κ. Μπεριάτος θα βρίσκεται και πάλι στα Ιόνια Νησιά πραγματοποιώντας νέες περιοδείες. Συγκεκριμένα, πέραν των επαφών με τοπικούς φορείς και πολίτες, στόχος των περιοδειών του υποψήφιου Περιφερειάρχη είναι και η οριστικοποίηση και ανακοίνωση των προσώπων που θα πλαισιώσουν το συνδυασμό "ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ: συμμαχία για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό".
Ειδικότερα, σύμφωνα με το ήδη διαμορφωμένο πρόγραμμα, ο κ. Μπεριάτος αναμένεται να αφιχθεί κατά σειρά στα ακόλουθα νησιά: Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Λευκάδα και Κέρκυρα. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των εν λόγω επισκέψεων θα ακολουθήσει και νέα σειρά περιοδειών, κατά τις οποίες ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα παραμείνει για μεγαλύτερο διάστημα επιδιώκοντας να βρεθεί ξανά σε επαφή τόσο με την κοινωνία των μεγάλων όσο και των μικρότερων νησιών του Ιονίου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΜΕ
ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Ι.Π.
Με τον πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Δημ, Τσουγκαράκη, συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου. Η συνάντηση έγινε παρουσία και φοιτητών οι οποίοι διαμαρτύρονται για την επιβολή κριτηρίων σε θέματα σίτισης και στέγασης. Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, ο κ. Τσουγκαράκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει το ίδρυμα να καλύψει τις υποχρεώσεις του, ενώ επεσήμανε το πρόβλημα των μειωμένων χρηματοδοτήσεων και τις συνέπειες από αυτό, που αγγίζουν όχι μόνο τη στέγαση και σίτιση των φοιτητών αλλά και το προσωπικό.
Ο κ. Σπύρου, συζητώντας με τους φοιτητές, τάχτηκε υπέρ της θέσης ότι απαιτείται να γίνεται τακτική και σταθερή χρηματοδότηση των ΑΕΙ και ιδιαίτερα του Ιονίου Πανεπιστημίου που βρίσκεται σε μια νησιωτική περιοχή και παίζει σημαντικό ρόλο και λόγω των ειδικών τμημάτων που λειτουργούν σε αυτό.    Αναφερόμενος στα θέματα σίτισης και στέγασης, θεωρεί ότι χρειάζονται κριτήρια με στόχο να καλύπτονται όλοι οι φοιτητές που το εισόδημα των γονιών τους είναι χαμηλό.
Τέλος, κατέληξε ότι η ορθολογική χρήση των κονδυλίων από το Υπουργείο Παιδείας και η αλλαγή προτεραιοτήτων, θα μπορέσει να επιλύσει χρόνια προβλήματα των ΑΕΙ, που ασφυκτιούν. Ως τρανταχτό παράδειγμα έφερε το θέμα των συγγραμμάτων των φοιτητών, που δίνονται ηλεκτρονικά και περιορισμένα, ενώ στοιχίζουν ένα υπέρογκο ποσό που με σωστή διαχείριση θα έδινε τη δυνατότητα επιλογής περισσότερων συγγραμμάτων.  

ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές,  Θόδωρος Γουλής, μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Θωμά Καββαδά και τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους Λευτέρη Κουτσαύτη, Νίκο Καρτάνο και Απόστολο Θερμό, την Κυριακή 2 Οκτώβρη 2010, στο Μεγανήσι.
Συνομίλησαν με πολλούς κατοίκους στους τρεις οικισμούς του Μεγανησίου: Βαθύ, Σπαρτοχώρι και Κατωμέρι, ενώ οι επικεφαλής της παράταξης μίλησαν σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον οικισμό Κατωμέρι.
Ο Θόδωρος Γουλής στάθηκε μεταξύ άλλων στις ομιλίες του στην πολιτική που ασκήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στήριξαν την ΚΑΠ και την Κοινή Αλιευτική Πολιτική  και που είχε σαν αποτέλεσμα τη "συρρίκνωση της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής, οδηγώντας χιλιάδες μικροπαραγωγούς  στην ανεργία ή στην αλλαγή επαγγέλματος, ενώ μειώθηκε ταυτόχρονα το συμπληρωματικό εισόδημα πολλών οικογενειών". "Αγωνιζόμαστε", είπε, "στα πλαίσια του άλλου δρόμου ανάπτυξης που διεκδικεί η "Λαϊκή Συσπείρωση, για την στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών, κτηνοτρόφων, ψαράδων, κόντρα στην ΚΑΠ και την Κοινή Αλιευτική Πολιτική, για κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα που θα εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή ζωή στους παραγωγούς και θα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας."

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ Ο ΣΩΤ. ΒΛΑΧΟΣ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Σωτήρης Βλάχος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι οργανώνουν την παρουσίαση του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου σήμερα στις 12 μ.μ.

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ
Ο ΧΡΥΣ. ΣΑΡΛΗΣ
Συνάντηση με κοινωνικά και πολιτικά στελέχη της περιοχής του Δήμου Παλαιοκαστριτών είχε χθες το πρωί στην Παλαιοκαστρίτσα ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας, επικεφαλής του συνδυασμού "Κέρκυρα Πολιτών" Χρύσανθος Σαρλής.
Κατά τη συζήτηση, έγινε αναφορά στα προβλήματα της περιοχής και υπογραμμίστηκε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος του "Καλλικράτη" είναι ταυτόχρονα ευκαιρία αλλά και μονόδρομος για την ανάπτυξη της Κέρκυρας.  Για το λόγο αυτό, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στο συνδυασμό εκείνο που μπορεί καλύτερα να εκφράσει και να υλοποιήσει, την επαύριο των εκλογών, τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις, δηλαδή τον συνδυασμό "Κέρκυρα Πολιτών" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρύσανθο Σαρλή.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΖΩΧΙΟΥ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζωχιός παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις στη νησίδα Βίδο όπου πραγματοποιείται η Διεθνής Εικαστική Διαπολιτισμική Συνάντηση-Έκθεση "ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΗ - Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ". "Ολα όσα  δημιουργούνται  εκεί  τιμούν την Κέρκυρα, τους Οργανωτές και ιδιαίτερα το Δήμο Κέρκυρας" τονίζει ο κ. Ζωχιός. Παράλληλα ο υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφτηκε  το Ιον. Πανεπιστήμιο όπου ενημερώθηκε από τους φοιτητές για τα αιτήματα που τους οδήγησαν στην κατάληψη, έκφρασε τη συμπαράστασή του και ανέλυσε τα τμήματα των προγραμματικών αρχών σχετικών με την παιδεία στην Κέρκυρα, τον κορυφαίο ρόλο του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, το κτιριακό για τις σχολές και τους φοιτητές και βέβαια  την πολιτική της ΝαΚ να λειτουργούν Πανεπιστήμιο και Φοιτητές ενταγμένοι στην κοινωνία. Και τέλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση της "Μεθόδου Διαχείρισης Καταλοίπων των Ελαιοτριβείων", με εισηγητή τον μελετητή κ. Μπακούρο,  που οργάνωσε ο Σύλλογος Ελαιοτριβέων Κέρκυρας και ο Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων Ελαιοτριβείων την Κυριακή στο Επιμελητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: