Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ Γ. ΚΑΛΟΥΔΗ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της παράταξης "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" Γιώργος Καλούδης, μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους,  επισκέφθηκαν χθες την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας και το Σωματείο Εργαζομένων Νομαρχίας Κέρκυρας.
Το απόγευμα πραγματοποίησαν επίσκεψη στα χωριά της Βόρειας Κέρκυρας και συγκεκριμένα Λούτσες, Περίθεια, Αχαράβη, Ρόδα και Σιδάρι.

ΣΤΟΥΣ ΠΑΞΟΥΣ Ο ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΙΝ της Ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών για τα Ιόνια Νησιά "ΑΝΑΣΑ" Θ. Γαλιατσάτος, μαζί με την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας της ΑΝ.Α.Σ.Α Βέρα Κορωνάκη και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Ε. Απέργη, περιόδευσαν στους Παξούς. Συναντήθηκαν με τον δήμαρχο κ. Σ. Μπογδάνο και τους αντιδημάρχους κ. Τ. Αρβανιτάκη και Θ. Κάγκα σχετικά με την πρόοδο των έργων υποδομής στο νησί και τα προβλήματα που αναζητούν λύση. Καυτηρίασαν την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει την δυνατότητα άμεσης εκλογής ενός τουλάχιστον περιφερειακού συμβούλου από τους Παξούς και υποσχέθηκαν η ΑΝ.Α.Σ.Α να προωθήσει και να αγωνιστεί  για αυτό και μετεκλογικά.
Το κλιμάκιο της ΑΝ.Α.Σ.Α περιόδευσε στην Λάκκα και στο Γάι, χαιρέτησε και συνομίλησε με τους πολίτες και τους καταστηματάρχες των περιοχών αυτών και ενημέρωσε για τις προτάσεις της παράταξης. Ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία που δίνει ΑΝ.Α.Σ.Α στην ποιοτική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος αλλά και στις μεγάλες ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει στους Παξούς η ανάπτυξη με σύγχρονους όρους της αγροτικής οικονομίας με στροφή στην βιολογική καλλιέργεια.

Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΛΑΧΑΝΙΩΤΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ "ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ"
Με αντικαπιταλιστικό "αέρα" ανοίγουν πανιά οι συνδυασμοί που στηρίζει η εκτός των τειχών Αριστερά στις περιφερειακές εκλογές. Στις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα δώσει τη μάχη της ψήφου και του πολιτικού περιεχομένου: Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Κρήτη, Ιόνιο και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη είναι οι περιφέρειες όπου θα φτάσουν τα αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια, στελεχωμένα από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και του αγώνα. Φιλοδοξούν να εκφράσουν το ανατρεπτικό πνεύμα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο και τον Καλλικράτη.
Αναλυτικά, η εκτός των τειχών αριστερά στην Περιφέρεια Ιονίου στηρίζει: "Αντικαπιταλιστική Αριστερά στο Ιόνιο" με επικεφαλής την Αντωνία Λαχανιώτη,  πρώην μέλος του Δ.Σ. του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου
Πρόκειται για ένα ποιοτικό και πολιτικό βήμα της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Όχι μόνο επειδή προσπεράστηκαν τα σχεδόν απαγορευτικά οικονομικά και άλλα πρακτικά εμπόδια που υψώνονται για όλες τις μικρές πολιτικές δυνάμεις που στερούνται τους πόρους της κρατικής χρηματοδότησης. Η παρέμβαση στις φετινές τοπικές εκλογές, στην εποχή του "Καλλικράτη" και του ΔΝΤ, σηματοδοτεί προϋπόθεση για να μπορέσει να βρει πολιτική έκφραση όλο το διάχυτο ρεύμα της δυσαρέσκειας και της οργής, που αναζητά ανατρεπτική και όχι άλλη μια διαχειριστική διέξοδο.
Οι κάλπες της Κυριακής 7 Νοέμβρη μπορούν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, αναδεικνύοντας την αντικαπιταλιστική Αριστερά σε ένα υπολογίσιμο πολιτικό ρεύμα. Ρεύμα που στηρίζεται και στηρίζει τους αγώνες, την νικηφόρα κλιμάκωση και τη συνέχεια.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΥΘΥΝΗΣ"
Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού "Συμπαράταξη Ευθύνης" ανακοινώθηκε  ότι η Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση του Συνδυασμού για το Δήμο Φαιάκων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010 στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο  CORFU  ΧΑΝΔΡΗΣ στη Δασιά..
Επίσης, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 η Κεντρική Πολιτική Εκδήλωση του Συνδυασμού "Συμπαράταξη Ευθύνης"για τους 4 Δήμους του Βορρά (Εσπερίων, Θιναλίων, Κασσωπαίων και Αγ.Γεωργίου) Θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο κέντρο διασκέδασης OLYMPIC στο Σιδάρι.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: