Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Εβδομάδα εκπλήξεων υπόσχονται τα επιτελεία

Εβδομάδα εκπλήξεων υπόσχονται τα επιτελεία των συνδυασμών που διεκδικούν το Δήμο της Κέρκυρας και την Περιφερειακή διοίκηση των Ιονίων Νήσων για την εβδομάδα που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα, καθώς ολοκληρώνονται επαφές και συνεννοήσεις με μια σειρά κοινωνικά στελέχη για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μάχη δίνουν οι συνδυασμοί εκείνοι που επιδιώκουν να είναι στο δεύτερο γύρο, ώστε με τα ονόματα τα οποία θα ανακοινώσουν να προσδώσουν περαιτέρω δυναμική στο ψηφοδέλτιό τους.
Για τους συνδυασμούς που αντλούν εκλογική δύναμη από το χώρο του ΠΑΣΟΚ κρίσιμο στοίχημα θα είναι το όνομα του Αντιπεριφερειάρχη της Κέρκυρας και ιδιαίτερα για το συνδυασμό  Μπεριάτου τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από την Κέρκυρα και τους Παξούς, καθώς ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ είναι αναγκασμένος να δίνει πια μια μάχη χαρακωμάτων λόγω του ότι η υποψηφιότητά του και ο τρόπος επιλογής του αποτελούν άμεση έκφραση της κυβερνητικής εξουσίας.
Για το συνδυασμό Σπύρου πέραν του ονόματος του Αντιπεριφερειάρχη της Κέρκυρας κρίσιμο στοίχημα θα είναι να προσεταιριστεί και να εντάξει στο συνδυασμό του πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους πέραν εκείνων της Ν.Δ. που τον υποστηρίζει καθώς έτσι θεωρείται ότι μπορεί να ισορροπήσει στην όποια διαρροή ψήφων λόγω δυσαρέσκειας προς το κόμμα και τα πεπραγμένα την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, μελών και φίλων.
Ιδιαίτερα μάλιστα η υποστήριξη του ψηφοδελτίου Σπύρου από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη είναι γνωστό ότι έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις σε κεντροδεξιά στελέχη τα οποία αρνούνται την συμπόρευση με τη συγκεκριμένη πολιτική δύναμη και τα στελέχη της.
Στο Δήμο της Κέρκυρας σήμερα είναι πολύ πιθανόν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Τρεπεκλής να προχωρήσει σε μια ηχηρή ανακοίνωση που θα προκαλέσει αίσθηση ενώ Αλέκος Αυλωνίτης και Χρύσανθος Σαρλής μετράνε δυνάμεις τόσο στην περιφέρεια όσο και στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.
Ο μεν πρώτος φαίνεται να κυριαρχεί σε επίπεδο περιφέρειας έχοντας μάλιστα τεράστια δυσκολία λόγω της υπερπληθώρας υποψηφίων ενώ ο δεύτερος φαίνεται ότι μπορεί να δραστηριοποιήσει στο πλάι του τα γνωστά πρόσωπα που ήταν στο συνδυασμό του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Κερκυραίων αλλά συναντά πολλές δυσκολίες στην περιφέρεια όπου εκεί η κατάσταση φαίνεται να δυσκολεύει.
Όπως έχουν επισημάνει τα Κερκυραϊκά Νέα και στα ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών, όλα δείχνουν ότι η μάχη της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου θα αφορά κυρίως τους συνδυασμούς που υποστηρίζονται από τα δύο κόμματα εξουσίας χωρίς φυσικά να αποκλείεται και η έκπληξη ιδιαίτερα από τον συνδυασμό του Μπάμπη Χαραλάμπους.
Το σοβαρότερο πρόβλημα βέβαια το αντιμετωπίζει το κυβερνητικό στρατόπεδο, γεγονός που οφείλεται τόσο στην καθυστέρηση της ανακοίνωσης των ονομάτων των υποψηφίων όσο και στην εικόνα που έχει επιδείξει η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο στις τοπικές υποθέσεις αρχής γενομένης από το κεφάλαιο της δημόσιας υγείας, το αγροτικό, το ζήτημα της UNESCO και του ενδιάμεσου φορέα κ.α.
Επιπλέον όπως σημείωνε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα που παρακολουθεί με ιδιαίτερα σκεπτικισμό τις εξελίξεις, το πρόβλημα της ομογενοποίησης των δυνάμεων του κυβερνητικού χώρου δύσκολα θα αντιμετωπιστεί καθώς όλα δείχνουν ότι ο χώρος αυτός στερείται προσωπικότητας ικανής να παίξει τον ρόλο αυτό με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό που συνέβει στις επιλογές των προσώπων που στελεχώνουν το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Όταν οι επιλογές αυτές αποτελούν μονοσήμαντη αναφορά σε συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο και οι προτάσεις αυτές έχουν επιδοκιμαστεί από το κυβερνητικό σύστημα εξουσίας με τις τοποθετήσεις που έγιναν, πώς μπορεί τώρα να μαζευτεί η κατάσταση, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Σ' αυτό το κλίμα, προσέθεσε, πρέπει να προσθέσει κανείς και τους καλοθελητές ή τους εμποράκους της πολιτικής, που χρόνια τώρα καλλιεργούν το κλίμα του διχασμού για να επιβεβαιώνουν την υπόστασή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: