Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Δίκες για τον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας

Τον  Οκτώβρη ξεκινά ένας  νέος κύκλος δικών για τους Λευκιμμιώτες που αντέδρασαν στην κατασκευή του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.
Στις 7 του Οκτώβρη δικάζονται οι: Παπα-Σπύρος Μοναστηριώτης, Μακαντάνης Σπύρος, Λειτούργης Γιώργος και Στέφανος Μοναστηριώτης.
Ακολουθεί στις  14 του ίδιου μήνα η δίκη της Ραφτοπούλου Ζαχαρένιας και έπεται συνέχεια με τη δίκη της πρώην Προέδρου του Αλεύχιμου Σαμοΐλη Νικολέτας.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος "Αλεύχιμον" μεταξύ άλλων τονίζει: "Για ακόμη μία φορά ο αγώνας των Λευκιμμιωτών για την προστασία του περιβάλλοντος ποινικοποιείται στα πρόσωπα των παραπάνω αγωνιστών με κατασκευασμένες και αβάσιμες κατηγορίες σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους Λευκιμμιώτες και να κάμψουν την αγωνιστικότητα τους. Η γνωστή τακτική των κατασταλτικών μηχανισμών και των εντολοδόχων τους θα αποβεί και πάλι άκαρπη.
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Λευκιμμιώτες δεν πρόκειται να υποκύψουμε  στην προσπάθεια τρομοκράτησης και θα αγωνιστούμε για τη μη λειτουργία του παράνομου Χ.Υ.Τ.Α .και για να δοθεί οριστική λύση για όλο το νησί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: