Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πολιτισμός τα πολιτιστικά σωματεία και οι πολιτιστικές δράσεις αποτελούν το μεγαλύτερο κεφάλαιο για το νέο δήμο

Συνεχίζοντας τις επαφές του με πολιτιστικά σωματεία ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε την Τρίτη 31 Αυγούστου με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Α.Μάμαλος παρουσίασε το έργο της ένωσης καθώς και τη δομή της αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι συμμετέχουν σ' αυτή 24 χορωδίες με περίπου 800 χορωδούς.
Τόσο ο κ. Μάμαλος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. αναφέρθηκαν στον πρωτεύοντα ρόλο που ο πολιτισμός μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη του τόπου ζητώντας παράλληλα τη στήριξη του κ. Τρεπεκλή στις προσπάθειές τους.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη θεσμοθέτησης αντιδημαρχίας  πολιτισμού προκειμένου να υπάρξει κεντρικός  συντονισμός όλων των πολιτιστικών δράσεων στο πλαίσιο του νέου δήμου.
Ο Γιάννης Τρεπεκλής από την πλευρά του ανέφερε ότι όπως έκανε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του έτσι και τώρα δεσμεύεται ότι θα θεσμοθετηθεί αντιδημαρχία πολιτισμού και παιδείας και παράλληλα θα οργανωθεί πολιτιστικός οργανισμός με τη ισότιμη συμμετοχή όλων.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε μεταξύ άλλων:
“Το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτού του τόπου αποτελεί αναμφίβολα ο πολιτισμός και οι δραστηριότητες που τα πολιτιστικά σωματεία παρουσιάζουν.
Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη διαφήμιση για την Κέρκυρα είναι η μουσική μας οι χορωδίες και οι φιλαρμονικές μας.
Το κεφάλαιο λοιπόν αυτό που ιδιαίτερα συμβάλλει και στην τουριστική προβολή θα ενισχυθεί μέσα από μια κεντρική διαχείριση με τη θεσμοθέτηση αντιδημαρχίας πολιτισμού.''

Δεν υπάρχουν σχόλια: