Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η πολιτική της παρέας

Του ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΟΥΝΙΑ Μαθηματικού

Για άλλη μια φορά, η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κέρκυρας, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και το σχέδιο "Καλλικράτης" είναι σαφές πως αποτελούν πρόκληση και το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον του νησιού μας. Απέναντι στην πρόκληση αυτή θα κληθούν οι Κερκυραίοι να πάρουν θέση και υπεύθυνα να επιλέξουν τους πιο κατάλληλους και άξιους για να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο, που συνεχώς υποβαθμίζεται από την ανικανότητα των τοπικών αρχόντων, να δώσουν λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της καθημερινότητας μας και όχι μόνον.
Στο σημείο αυτό θα έπρεπε ο θεσμικός ρόλος ενός δημοκρατικού κόμματος να αναδεικνύεται και μέσα από συνεχείς πολιτικές διεργασίες να προκύψουν εκείνες οι προσωπικότητες που είναι οι πλέον κατάλληλες για να αναλάβουν την ευθύνη να σπρώξουν τον τόπο μπροστά. Και δεν αναφέρομαι σε ένα πρόσωπο αλλά σε μια ομάδα αρκετών στελεχών, όχι απαραίτητα κομματικών, που να έχουν ικανότητες, γνώσεις, χρόνο και διάθεση για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της Κέρκυρας.
Εδώ που θα έπρεπε λοιπόν ένας σοβαρός πολιτικός φορέας να παρέμβει και να δώσει λύσεις, συσπειρώνοντας και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για μια αποτελεσματική και με όραμα νικηφόρα πρόταση, έρχεται η τοπική ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ της Κέρκυρας να ξεπεράσει τον εαυτό της σε πολιτικά ατοπήματα:
 Δεν ζήτησε απολογισμό έργου από τις απερχόμενες Δημοτικές αρχές που υποστήριξε το κόμμα στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, κάνοντας με τον τρόπο αυτό ταυτόχρονα και την αντίστοιχη αξιολόγησή τους απέναντι στον Κερκυραίο δημότη.
 Δεν φρόντισε καν να καλέσει όλους τους επίδοξους επικεφαλής, αλλά και τα στελέχη που τους πλαισιώνουν, μεμονωμένα και όλους μαζί, σε μια σύσκεψη με αποκλειστικό σκοπό να ενημερώσουν για τις προθέσεις τους και μέσα από τον ειλικρινή διάλογο και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος να παρουσιάσουν κοινά αποδεκτή ρεαλιστική πρόταση στην Κερκυραϊκή κοινωνία.
 Συζήτησε αρχικά τη διενέργεια προκριματικών εκλογών για τον επικεφαλής (σωστά κατά τη γνώμη μου) και όταν τούτο έγινε ορατό, αναφερόμενο σε εγκύκλιο του κεντρικού ΠΑ.ΣΟ.Κ, βιάστηκε να υπαναχωρήσει προκαλώντας νέα σύσκεψη και ψηφοφορία ανατροπής.
 Κατέληξε σε πέντε υποψηφιότητες (προτάσεις - αυτοπροτάσεις) τις οποίες βιάστηκε να υποβαθμίσει και τελικά να ακυρώσει, ώστε να αναζητούνται την ύστατη ώρα "σωτήρες- μεσσίες", ακόμα κι ανάμεσα σ' αυτούς που απαξίωσαν την κομματική αξιολόγηση (το έργο επαναλαμβάνεται).
 Αντί να έχει αποκλειστικό στόχο τη σύνθεση και την συσπείρωση, ο καθένας από τους τοπικούς ηγετίσκους του κόμματος, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτόν που ήθελε να στηρίξει, ή αυτόν στον οποίον όφειλε την στήριξη, οδήγησαν τα πράγματα σε αδιέξοδο. Αδιέξοδο που οδήγησε στη διάσπαση του περιφερειακού ψηφοδελτίου και στον κατακερματισμό των δυνάμεων όσον αφορά τις Δημοτικές εκλογές. Αδιέξοδο που με μαθηματικό τρόπο οδηγεί σε πλήρως αρνητικό αποτέλεσμα για τον τόπο.
Για όλα τα παραπάνω, με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη και μέλους του κόμματος από το 1983, καταγγέλω την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Κέρκυρα, το γραμματέα κ. Χ. Μπούκα και την περί αυτόν ομάδα, για ανικανότητα και υστεροβουλία, τους καλώ να αναλογιστούν επιτέλους τις ιστορικές ευθύνες που έχουν και τους καθιστώ υπεύθυνους για ότι επακολουθήσει. Δυστυχώς απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων και οπαδοί "της πολιτικής της παρέας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: