Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλείψεις στα δρομολόγια και κινητοποιήσεις χθες από μαθητές και γονείς στην Κέρκυρα

Συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από την αρχή της νέας σχολικής περιόδου και ήδη οι κινητοποιήσεις στην Κέρκυρα ξεκίνησαν και έπονται και άλλες.
Ο λόγος των διαμαρτυριών της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι οι δυσκολίες στην κατάρτιση του προγράμματος των μαθητικών δρομολογίων που  αντιμετωπίζουν η Νομαρχία και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς οι πιστώσεις είναι φέτος μειωμένες κατά 40% ενώ και τα ΚΤΕΛ δεν μπορούν να καλύψουν πολλές από τις ανάγκες.
Χθες οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου Καστελάνων με τη συμπαράσταση του συλλόγου γονέων απείχαν από τα μαθήματά τους, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα με τους μαθητές του μουσικού σχολείου και πιθανότατα και άλλων σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Αχιλλείων Τ. Καρύδη το πρόβλημα με τα μαθητικά δρομολόγια θα πρέπει να πάρει τέλος, καθώς μέχρι σήμερα το Γυμνάσιο-Λύκειο Καστελάνων λειτουργούσε υποδειγματικά και έτσι θα πρέπει να συνεχίσει.
Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα βρέθηκε χθες και ο αντινομάρχης Μ. Σκορδίλης  ο οποίος έκανε λόγο για πανελλαδικό πρόβλημα, ενώ τόνισε πως από πλευράς Ν.Α. γίνεται κάθε προσπάθεια να δοθεί λύση.
Σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη την αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών θα έπρεπε να είχαν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, ωστόσο η Ν.Α. διαχρονικά προκειμένου να διευκολύνει, αναλάβανε τα δρομολόγια. "Επιχειρείται να αναδιαρθρωθεί το πρόγραμμα των δρομολογίων ούτως ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή κάλυψη με βάση τις δυνατότητες χρηματοδότησης που έχει η Νομαρχία. Το πρόγραμμα αναμένεται να έχει καταρτιστεί μέχρι την άλλη εβδομάδα. Για το θέμα αυτό αναμένεται να γίνει σύσκεψη στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης".

Και άλλα σχολεία στον χορό των κινητοποιήσεων
Συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα στις 8 και μισή το πρωί έξω από τη νομαρχία γονείς και εκπαιδευτικοί του μουσικού σχολείου, οι μαθητές του οποίου αντιμετωπίζουν πρόβλημα επειδή δεν εκτελούνται τα μαθητικά δρομολόγια. Επίσης αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του σχολείου θα μεταβεί την ίδια ώρα στην περιφερειακή διεύθυνση.
Επίσης  ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σπαρτύλα  αποφάσισε ομόφωνα να μην στείλουν τα παιδιά τους στο  Δημοτικό σχολείο εώς ότου γίνει επανεκκίνηση του δρομολογίου Ζυγός-Ομαλή-Σγουράδες -Σπαρτύλας και αντίστροφα με σχολικό λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: