Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Σκεπτικισμός στο ΠΑΣΟΚ

Το όνομα του Χρύσανθου Σαρλή ως υποψήφιου Δημάρχου της Κέρκυρας υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας έτσι τις σχετικές πληροφορίες των τελευταίων ημερών.
Ο Χρύσανθος Σαρλής αποδέχτηκε την απόφαση αυτή διαψεύδοντας έτσι και τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο 48ωρο ότι είχε αρνηθεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε υπάρχει στη σχετική απόφαση και της μειωμένης κοινωνικής δυναμικής που αυτή η πραγματικότητα δημιουργούσε.
Την ίδια ώρα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ο προβληματισμός μεγενθύνεται και λόγω της μειωμένης ανταπόκρισης γνωστών και κορυφαίων στελεχών στην πρόσκληση παρουσίασης του επίσημου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηλία Μπεριάτου.
Αν και η γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ είχε προχωρήσει σε πλήθος προσκλήσεων για την επίσημη πρώτη Μπεριάτου το πρωί του περασμένου Σαββάτου, τελικά η ανταπόκριση υπήρξε μικρή με κυρίαρχο στοιχείο τις ηχηρές απουσίες ενός μεγάλου αριθμού ιστορικών στελεχών του κόμματος, τα οποία χαρακτηρίζονται για την κοινωνική τους εμβέλεια και για την δυναμική που θα μπορούσε να προσδώσει στην επιλογή Μπεριάτου η παρουσία τους.
Ο ίδιος μάλιστα, ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν έκρυψε, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες των Κερκυραϊκών Νέων, τον προβληματισμό του για τον κρίσιμο και πολύ δύσκολο πολυμέτωπο αγώνα που έχει να κάνει καθώς από τη μία έχει να ανταγωνιστεί δύο ψηφοδέλτια προερχόμενα από τον ίδιο πολιτικό χώρο με πρόσωπα να ηγούνται σ' αυτά που έχουν και πολιτικό κύρος και υπόσταση και από την άλλη το ψυχικό ρήγμα που έχει προκαλέσει στο τοπικό ΠΑΣΟΚ η επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου.
Επιπλέον ως παλαιό πολιτικό και κοινωνικό στέλεχος έχει γνώση της δυσκολίας που δημιουργεί για την εκλογική του δυναμική το γεγονός ότι η επιλογή του δεν έγινε μέσα από γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες με αφετηρία το προσωπικό του ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά καθ' υπόδειξην της ηγεσίας του κόμματος με μια λογική που απέχει των δημοκρατικών διαδικασιών που ο κ. Μπεριάτος στο παρελθόν είχε υποστηρίξει και για το λόγο αυτό αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.
Κατά τα άλλα ο κ. Μπεριάτος παρουσίαζοντας το πλαίσιο των προγραμματικών του αρχών μίλησε για την ανάγκη υποστήριξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και κυρίως για την ισομερή ανάπτυξη των νησιών τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί για την εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών οι οποίες θα εξισορροπούν πλήθος ελλειμμάτων πολιτικής που εκδηλώνονται από την κεντρική εξουσία προς τα νησιά του Ιονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: