Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Συγκέντρωση Πουλιέζου που θα την ζήλευαν πολλοί

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση πολιτικού προβληματισμού που διοργάνωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Κερκυραίων και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Πουλιέζος.
Στην κατάμεστη αίθουσα συσκέψεων του ξενοδοχείου Corfu Mare, εκτός από δεκάδες συμπολιτών μας, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης, ο Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου Σπύρος Τριβυζάς, ο Δήμαρχος Παλαιοκαστριτών Κώστας Χαλικιάς, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Αλέκος Μιχαλάς ,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κερκυραίων Σπύρος Ζουμπουλίδης, Βαγγέλης Φίλιππας,Νίκος Χονδρογιάννης, Παναγιώτης Μπογιάκης, Λευτέρης Κουλούρης, Άγγελος Βενέτης καθώς και οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Ντίνος Λούμπος, Αλέκος Μιχαλάς, Έντυ Παπαντωνάτος, Παναγιώτης Γιοχάλας .Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Κερκυραίων Νίκος Καλόγερος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θιναλίων Σπύρος Ρίζος και Παρελίων Αντώνιος Μπίζης .
Εγκάρδιος υπήρξε ο χαιρετισμός των κ.κ. Γ. Καλούδη, Σπ. Τριβυζά, Κ. Χαλικιά, Ντ. Λούμπου, Σπ. Ζουμπουλίδη, Θ. Βλαχόπουλου και Π. Γιοχάλα.
Ο κ. Πουλιέζος αναφέρθηκε στο διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό, τις στρεβλώσεις που υπήρξαν τόσο στη σύμπτυξη των Δήμων της Κέρκυρας όσο και στην κατάρτιση του Καλλικράτη ενώ γενικότερος υπήρξε ο προβληματισμός για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ επέβαλε τη βούλησή του επί των υποψηφίων, χωρίς να ληφθεί υπόψη καμιά δημοκρατικού χαρακτήρα διαδικασία.
Όπως επισήμανε ο κ. Πουλιέζος, η ιδανικότερη χωροταξική αναδιάρθρωση, θα έπρεπε να προβλέπει την ύπαρξη τεσσάρων Δήμων στην Κέρκυρα, προκειμένου και ομαλότερη να γίνει η μετάβαση στο νέο σχήμα και να μην οδηγηθούμε σε διοικητική κατάρρευση λόγο αδυναμίας στην ομογενοποίηση των δεκάδων δημοτικών υπηρεσιών που θα πρέπει να συνενωθούν.
Παράλληλα, η οικονομική στήριξη των νέων Καλλικράτειων ΟΤΑ, φαίνεται να είναι ανύπαρκτη ενώ ακόμη και στο Μνημόνιο, προβλέπεται περικοπή των αυτοτελών πόρων για την Αυτοδιοίκηση. Οι νέοι Δήμοι οδηγούνται στη δημιουργία ενός φορομπηχτικού συστήματος, προκειμένου να καλύψουν το μέγεθος και τον αριθμό των αναγκών που δημιουργούνται καθώς και τα χρέη εκατομμυρίων που κληροδοτεί το παρελθόν.
Τα παραπάνω, διαμορφώνουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό έτοιμο να αναφλεγεί από την 1η Ιανουαρίου, με το ξεκίνημα της νέας διοικητικής διάρθρωσης που προκύπτει από τον Καλλικράτη.
Αυτό σημαίνει οτι τα πρόσωπα που θα κληθούν να υπηρετήσουν το νέο πολιτικό πλαίσιο θα πρέπει να διαθέτουν ικανότητες, όραμα και πείρα τέτοια, ώστε να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αλλαγές αυτές, πέρα και πάνω από προσωπικά και μικροπολιτικά κριτήρια. Η συστράτευση των δυνάμεων που απαιτούνται, δεν μπορούν να καθοριστούν με διαχωρισμούς και αποκλεισμούς οποιουδήποτε χαρακτήρα, όπως η παρωχημένη παλαιοκομματική αντίληψη επιβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: