Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Οχι σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Δήμο Φαιάκων

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση  που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα μεταξύ του ΓΓ της ΠΙΝ Κώστα Γεωργαλίδη και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για το θέμα των μεταναστών της Κέρκυρας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το τελευταίο διάστημα το ζήτημα αυτό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις αφού οι οικονομικοί μετανάστες διαμένουν πλέον σε όλα τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του νομού.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαλίδη στο  Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα θέσει  το αίτημα των κερκυραϊκών φορέων να συμπεριληφθεί η Κέρκυρα στις ελληνικές πόλεις που δεν επιτρέπεται η παραμονή μεταναστών, όπως είναι η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα.  Ωστόσο η έρευνα για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου ικανού να στεγάσει τους μετανάστες που βρίσκονται στην Κέρκυρα και έχει ξεκινήσει η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνεχίζεται.
 Μέχρι στιγμής - παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει επαφές με ιδιοκτήτες κλειστών ξενοδοχείων στο δήμο Φαιάκων και στο δήμο Αχιλλείων - δεν υπάρχει επίσημη απόφαση.

Αντιδράσεις από Δ.Φαιάκων
Την ίδια ώρα με αφορμή το ενδεχόμενο εγκατάστασης λαθρομεταναστών σε ξενοδοχείο στο Πυργί ο επικεφαλής της παράταξης "Νέα Προοπτική στο Δήμο Φαιάκων", Σεβαστιανός Μεταλληνός ζητάει την άμεση σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου Φαιάκων.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του "η εγκατάσταση δεκάδων επιπλέον μεταναστών θα δημιουργήσει μία έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή, θα επιτείνει τα προβλήματα με τις κλοπές και θα προκληθούν πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις στους κατοίκους τόσο του οικισμού Αγίου Μάρκου, όσο και των όμορων Κ. Κορακιάνας, Α. Κορακιάνας, Ανάληψης, Σπαρτύλα. Αν δε, ως αιρετοί του Δήμου Φαιάκων, προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε στη μνήμη μας ότι η περιοχή του Ύψου είναι χώρος υποδοχής, φιλοξενίας και εξυπηρέτησης επισκεπτών, δηλαδή τουριστική, οι υποχρεώσεις μας για την αντιμετώπιση της επικείμενης αυτής κατάστασης είναι αυξημένες.
Αν με τις ενέργειές μας (π.χ. αδράνεια) επιτρέψουμε την εγκατάσταση των ανθρώπων αυτών στην περιοχή, θα είναι η τελευταία πράξη μίας διαχρονικής και συστηματικής προσπάθειας υπονόμευσης της δραστηριότητας των επαγγελματιών και επιχειρηματιών στο Δήμο μας. Θα είναι η ταφόπλακα που θα βάλουμε ως Δήμος Φαιάκων στο εισόδημα των συνδημοτών μας από τον τουρισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: