Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Θα συνεργαστούμε στενά με την Αστυνομική Δ/ση για την επίλυση σειράς θεμάτων που αφορούν τη κοινωνία

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής επισκέφθηκε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 την Αστυνομική Δ/ση Ιονίων Νήσων και την Αστυνομική Δ/ση Κέρκυρας.
Τον κ. Τρεπεκλή υποδέχθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Τσιότσιος.
Στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση του υποψηφίου Δημάρχου για τις δράσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία σε επίπεδο νομού.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσιότσιος ανέφερε ως βασικό πρόβλημα την έλλειψη ενός Αστυνομικού Μεγάρου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες και ζήτησε τη συνδρομή του κ. Τρεπεκλή προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο αυτό πρόβλημα.
Παράλληλα πρότεινε στο επίπεδο του νέου Δήμου να δημιουργηθούν τρεις Αστυνομικοί σταθμοί σε Βορρά Νότο και πόλη και τόνισε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας του νέου Δήμου με την Αστυνομία για την επίλυση μιας σειράς ζητημάτων που αφορούν τη καθημερινότητα του πολίτη.
Μετά από σχετικό αίτημα του κ. Τρεπεκλή υπήρξε ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν τα ναρκωτικά και τη λαθρομετανάστευση που αποτελούν σημαντικά κοινωνικά προβλήματα που απαιτούν κοινή αντιμετώπιση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως τόνισε ο κ. Τρεπεκλής.
Τέλος ο Γιάννης Τρεπεκλής ζήτησε τη συνεχή παρέμβαση της Αστυνομίας στο θέμα του παραεμπορίου το οποίο δημιουργεί τεράστια οικονομική ζημιά στους μικροεπαγγελματίες.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Τρεπεκλής δήλωσε:
“Μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα να τονίσω για μια ακόμα φορά το σημαντικό έργο που επιτελεί η Αστυνομία.
Μια σειρά από ζητήματα κοινωνικά όπως η ασφάλεια των πολιτών τα ναρκωτικά το παραεμπόριο και η λαθρομετανάστευση απαιτούν συνεργασία προκειμένου να επιλυθούν.
Αυτή τη συνεργασία Δήμου - Αστυνομίας δεσμεύομαι ότι θα προωθήσουμε παράλληλα με την προσπάθεια επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κέρκυρας που αποτελεί και χρόνιο αίτημά τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: