Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πολύ μικρή η συμμετοχή για διαφάνεια στις προεκλογικές δαπάνες

Πρωτοφανή απροθυμία έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία τωνυποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου να συμπεριλάβει όλες τις εκλογικές δαπάνες και τα έσοδα που προέκυψαν από την έναρξη της εκλογικής περιόδου.
Παρόλο την υπουργική απόφαση στο πλαίσιο του νόμου 3870/2010 που υποχρεώνει όλους τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους να προβούν στη εν λόγω ενέργεια,μόλις 27συνδυασμοί κι ένας υποψήφιος των περιφερειακών εκλογών έδειξαν συνέπεια,λαμβάνοντας τον κωδικό που επιτρέπει την καταχώρηση των εσόδων και των δαπανών τους.
Ως εκτούτου το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει πολύ σοβαρά την περίπτωση να δώσει δυνατότητα παράτασης για την εγγραφή στην διαδικτυακή ιστοσελίδα του.
Σ αυτό το σημέιο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η μη συμμόρφωση στη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση και επομένως η παραβίαση της,μπορεί να επισύρει σύμφωνα με το νόμο ακόμα και την έκπτωση από το αξίωμα τους.
Άμεση ανταπόκριση στη λήψη κωδικού και κατ' επέκταση στη καταχώριση των εκλογικών δαπανών κι εσόδων έδειξαν οι Ν. Κακλαμάνης και  Γ. Καμίνης που είναι υποψήφιοι δήμαρχοιστο Δήμο Αθηναίων, ο  Γ. Μπουτάρης υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης κι ο  Κ. Παπαϊορδανίδης,υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: