Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση στο Υπουργείο για την επιδότηση των ελαιοπαραγωγών

Στις 11 σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης θα γίνει η κρίσιμη συνάντηση για το θέμα των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης των Κερκυραίων ελαιοπαραγωγών.
Στη σύσκεψη θα προεδρεύσει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καχριμάκης ενώ αναμένεται στο ίδιο τραπέζι να καθίσει εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει.
Στο μεταξύ χθες ο Γραμματέας του  ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε προκειμένου η  Κέρκυρα να έχει στο σύνολό της ενιαία θέση και πρόταση στην συνάντησή της με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης.
Αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος, ώστε στο  παρόν και το μέλλον να υπάρχουν όλες εκείνες οι συντονισμένες ενέργειες  για να μην επαναληφθούν λάθη και παραλήψεις που έχουν επίπτωση στο εισόδημα των Κερκυραίων αγροτών.
Τελικά συναποφασίστηκε  κοινή θέση και στάση για διεκδίκηση:
 Από Τρίτη 18 Μαΐου η  ΕΑΣΚ να αναλάβει το υπόλοιπο του έργου  της οριστικής  ενεργοποίησης των  Κερκυραίων αγροτών.
 Το  τιμολόγιο του  έργου να είναι  μειωμένο κατά 30% εκείνου  της Ένωσης Αγρινίου.
 Η Ένωση της Κέρκυρας να συνεργαστεί πλήρως με την Ένωση Αγρινίου ώστε να αποφευχθούν  λάθη που θα έχουν  επιπτώσεις στις επιδοτήσεις  των ελαιοπαραγωγών.
 Στο μέλλον η ΕΑΣΚ αναλαμβάνει πλήρως την διαδικασία της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων.
Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ “στο κρίσιμο αυτό στάδιο της διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων της Κέρκυρας, αφήνουμε κατά μέρος τον καταλογισμό ευθυνών  και κριτικής για ενέργειες ή  παραλήψεις.
Είμαστε παρόντες ώστε στο μέλλον να κρίνουμε αυστηρά και δημόσια αποφάσεις συλλογικών οργάνων που έχουν δυσμενή επίπτωση σε Κερκυραίους εργαζόμενους. Ιδιαίτερα να οδηγήσουμε στην χάραξη πολιτικών με βάθος χρόνου.
Εμείς δεν συμπαραστεκόμαστε  στους δίκαιους αγώνες του Λαού. Αγωνιζόμαστε μαζί με το Λαό για τα δίκαιά του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: