Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Στο μάτι του κυκλώνα η Αντζελα Γκερέκου

Δύσκολες ώρες περνάει η βουλευτής της Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ και Υφυπουργός τουρισμού Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου καθώς χθες πλήθος αθηναϊκών μέσων ενημέρωσης την εμπλέκουν στην υπόθεση φορολογικών οφειλών του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου την οποία αποκάλυψαν, σημειώνοντας με ιδιαίτερη έμφαση ότι δεν μπορεί η Κυβέρνηση να απαιτεί θυσίες από τον απλό καθημερινό πολίτη, τον μισθωτό και τον συνταξιούχο και την ίδια ώρα να αδρανεί για την είσπραξη μεγάλων φορολογικών ποσών από επώνυμους.
Ιδιαίτερη έμφαση στην όλη ιστορία έδωσαν γνωστές ιστοσελίδες όπως το troktiko ή η zougla.gr αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να ζητήσει την παραίτηση της Αντζελας Γκερέκου από τη στιγμή που ήταν γνώστης του ζητήματος καθώς κατέθετε κοινή φορολογική δήλωση με το σύζυγό της.
Την αποκάλυψη έκανε χθες η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί καθώς και άλλα μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα "ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής μαζί με τη σύζυγό του, από το 1993 έως και σήμερα, δεν έχουν πληρώσει τον φόρο εισοδήματος και άλλους φόρους που προκύπτουν από τις φορολογικές δηλώσεις έως και το οικονομικό έτος 2009.
Παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, η αρμόδια ΔΟΥ δεν έχει καταφέρει να εισπράξει ούτε ευρώ από το υπέρογκο χρέος. Η ΙΓ' Εφορία Αθηνών έχει, μάλιστα, προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων που εμφανίζονται στην ιδιοκτησία του κ. Βοσκόπουλου, ενώ έχει ζητήσει την ποινική δίωξή του με μηνυτήριες αναφορές προς την Εισαγγελία Αθηνών.
Με συνεχείς προσφυγές του στη Δικαιοσύνη, ο σύζυγος της κ. Γκερέκου ζητούσε τη διαγραφή του χρέους. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της "Ελευθεροτυπίας", τα δικαστήρια αποφάσισαν την οριστική βεβαίωση του χρέους στην αρμόδια Εφορία.
Το εντυπωσιακό είναι ότι, κατόπιν των δικαστικών αποφάσεων που αποτελούσαν κόλαφο για τον ίδιο, ο κ. Βοσκόπουλος ζήτησε από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών να διαγραφεί το χρέος λόγω αδυναμίας εξόφλησης!
Η επιτροπή απέρριψε το αίτημα του λαϊκού τραγουδιστή στις 25 Σεπτεμβρίου 2009. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός ακινήτων της οικογένειας Βοσκόπουλου, δεν έχουν κατασχεθεί τα τέσσερα αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του ιδίου και της συζύγου του και δεν δόθηκε καμία εντολή να γίνει έρευνα στο υποθηκοφυλακείο της Κέρκυρας, ώστε να αποκαλυφθούν κι άλλα ενδεχομένως περιουσιακά στοιχεία του τραγουδιστή".


Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Σύμφωνα με ανάρτηση του δικτυακού τύπο e-go.gr "Περαιτέρω διευκρινίσεις αναμένει, σύμφωνα με τον Γ. Πεταλωτή, η κυβέρνηση πριν τοποθετηθεί επισήμως για τις φορολογικές εκκρεμότητες του Τόλη Βοσκόπουλου συζύγου της υφυπουργού Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου.
"Ο κ. Βοσκόπουλος είναι ένας ιδιώτης και από όσο προκύπτει και από το δημοσίευμα υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες ως προς τις υποχρεώσεις του για τη φορολογική καταβολή και τακτοποίηση" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ενώ απαντώντας σε συμπληρωματική ερώτηση τόνισε:
"Το μήνυμα το δικό μας είναι σαφώς μήνυμα ευνομίας. Αυτό το δείχνουμε με κάθε πράξη μας, με κάθε ενέργεια και κάθε σκέψη μας. Από εκεί και πέρα, όμως, ένα δημοσίευμα το οποίο αναφέρεται, έτσι όπως το διαβάσαμε όλοι, με τα ελλιπή στοιχεία, δεν μπορεί πραγματικά να δώσει εκείνες τις διαστάσεις που ίσως έχει μια υπόθεση με τις γνωστές διεκδικήσεις και δικαστικές εκκρεμότητες που έχει ο κ. Βοσκόπουλος".
Ο Γ. Πεταλωτής σημείωσε ότι "εάν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία από την κυβέρνηση, θα πάρει θέση και φυσικά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στα περί διαφάνειας, ευνομίας και καλού παραδείγματος που δίνουν τα μέλη αυτής της κυβέρνησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια: