Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΑΙ Η ΝΟΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ΕΑΣ Κέρκυρας παρενέβη με ανακοίνωσή της και η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της Ν.Δ. στην οποία αναφέρει τα εξής:
"Η ΝΟ.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Κέρκυρας, όπως, πολλές φορές έως τώρα, με προφορικές δηλώσεις του Προέδρου της έχει κάνει, και με την παρούσα ανακοίνωσή της, τάσσεται  συμπαραστάτης και αρωγός στον αγώνα του Διοικητικού Συμβουλίου και των εργαζομένων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας, απέναντι στην άνευ προηγουμένου απόφαση της ΠΑΣΕΓΕΣ να αναθέσει το έργο της ενεργοποίησης των οριστικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης των Κερκυραίων παραγωγών για το 2010 στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου και όχι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας, όπως συνέβαινε από το 2006 έως και σήμερα.
Δεν είναι δυνατόν, ακόμα, να μην καταδικάσουμε την πρωτοφανή στάση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μπατζελή, η οποία αντί να βρίσκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειας, φαίνεται, για έναν ανεξήγητο λόγο να κάνει τα χατίρια της ΠΑΣΕΓΕΣ. Όλα αυτά μάλιστα, την ίδια στιγμή που θίγονται ευθέως τα συμφέροντα του Κερκυραϊκού Λαού και την ίδια στιγμή, που για πρώτη φορά ίσως στα Κερκυραϊκά πολιτικά δρώμενα, υπάρχει κοινό μέτωπο όλων των πολιτικών φορέων και παραγόντων του Νομού, υπέρ της υπεράσπισης των δικαίων της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας, των εργαζομένων της και των Κερκυραίων αγροτών και παραγωγών.
Πού είναι αλήθεια το πνεύμα της νέας διακυβέρνησης με αξιοκρατία και έμφαση στην περιφέρεια, που υποτίθεται ότι υιοθετεί η Κυβέρνηση, όταν δίδεται πλέον στην Κέρκυρα η χαριστική βολή, με την πλήρη αποδυνάμωση και αύριο με το κλείσιμο της Ε.Α.Σ. Κέρκυρας, ιστορικότατου και σημαντικότατου φορέα για το Νομό μας; 
Τι σκοπιμότητες αλήθεια εξυπηρετούνται εις βάρος της Κέρκυρας, όταν:
 Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ;
 Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κατάγεται από το Αγρίνιο;
 Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Αγρινίου είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΓΕΣ;
 Η Ε.Α.Σ. Αγρινίου έχει "εισβάλλει", με τις ευλογίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, όχι μόνο στο Νομό μας, αλλά και σε άλλους Νομούς να πραγματοποιήσει το έργο αυτό, έναντι βέβαια αντιτίμου, το οποίο θα καταβάλλουν οι παραγωγοί του κάθε Νομού;
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του…
Πέρα από αυτά όμως, το κόστος που θα έχει για την Κέρκυρα όλη αυτή η παράλογη κατάσταση, θα είναι:
 1.500.000,00 ευρώ περίπου, ποσό στο οποίο θα ανέλθει η αμοιβή της Ε.Α.Σ. Αγρινίου για την εκτέλεση του έργου, και ποσό το οποίο θα πληρώσουν οι Κερκυραίοι παραγωγοί, να οδηγηθεί εκτός Κερκυραϊκής Οικονομίας.
 Η Ε.Α.Σ. Κέρκυρας, για την οποίαν η ενεργοποίηση ήταν το βασικό της έσοδο, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό και κλείσιμο.
 Οι δεκάδες εργαζόμενοι της Ε.Α.Σ. Κέρκυρας κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν χωρίς εργασία και η οικογένειές τους στην ανέχεια.
 Οι δεκάδες Κερκυραίοι εποχιακοί υπάλληλοι της Ε.Α.Σ. Κέρκυρας, φέτος δεν θα προσληφθούν
 Οι Κερκυραίοι επιδοτούμενοι αγρότες, για όποιες διορθώσεις ή μεταβολές των δικαιωμάτων τους, θα πρέπει να τρέχουν στο Αγρίνιο!!!
 Δημιουργείται ανεπανόρθωτο πλήγμα στην ιστορική συνεταιριστική κοινωνική σχέση Κερκυραίων αγροτών-Ε.Α.Σ. Κέρκυρας.
Έτσι λοιπόν:
 Καταγγέλλουμε την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις πρακτικές της, στο να μην θέλει να στηρίξει το αίτημα ενός ολόκληρου Νομού.
 Καταγγέλλουμε με δριμύτητα την ΠΑΣΕΓΕΣ και ιδιαίτερα την Διοίκηση και τον Πρόεδρό της.
 Δεν συναινούμε σε καμία περεταίρω αποδυνάμωση, απογύμνωση και υποβάθμιση της Κέρκυρας.
 Καλούμε όλους τους αγρότες και παραγωγούς του Νομού μας να συμπαρασταθούν στον Αγώνα που δίνει σήμερα η Ε.Α.Σ. Κέρκυρας.
 Καλούμε όλους τους βουλευτές του Νομού και των τριών παρατάξεων που εκπροσωπούν, να πραγματοποιήσουν κοινή πολιτική παρέμβαση για τα συμφέροντα του τόπου μας.
 Καλούμε την κυβέρνηση, να μην μένει σε μικροπολιτικές τακτικές ευνοίας μερικών, αλλά να επιλύσει επιτέλους το ζήτημα προς το συμφέρον των πολλών και όχι των λίγων.
 Στηρίζουμε έμπρακτα τον τίμιο και δίκαιο αγώνα του Διοικητικού Συμβουλίου και των εργαζομένων της Ε.Α.Σ. Κέρκυρας, στον οποίον θα συμπαραστεκόμαστε, μέχρι τέλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: