Follow by Email

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

“Παραίτησαν” τελικά την Αλεξανδρίδου

Επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα του χθεσινού αθηναϊκού τύπου την παραίτηση της κας Βάσως Αλεξανδρίου από τη θέση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Όπως έγραψε χθες η εφημερίδα "Καθημερινή" επικαλούμενη πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών η κα Αλεξανδρίδου "παραιτήθηκε τελικά ύστερα από έντονο παρασκήνιο φημών και καταγγελιών σε βάρος της η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Βάσω Αλεξανδρίδου.
Ειδικότερα, ποικίλα δημοσιεύματα την έφεραν να έχει καταθέσει στην Περιφέρεια τιμολόγιο 20.000 ευρώ για την αγορά επίπλων του σπιτιού της στην Κέρκυρα. Η κατάσταση κορυφώθηκε όταν πριν από λίγο καιρό από το Ελεγκτικό Συνέδριο επιστράφηκαν ως απαράδεκτα τιμολόγια με έξοδα από επίσκεψή της στο Φανάρι προκειμένου να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Μάλιστα, για τα συγκεκριμένα τιμολόγια παραιτήθηκαν δύο ταμίες της περιφέρειας, καθώς τα θεώρησαν υπέρογκα και αρνήθηκαν να τα υπογράψουν, προκειμένου να μη συμμετάσχουν σε οικονομικές ατασθαλίες.
Επίσης, της καταλογίζουν αδράνεια και έλλειψη προγραμματισμού και σχεδιασμού της υπηρεσίας, με συνέπεια να υποβαθμιστούν επιχειρήσεις και να αποκλειστούν από διάφορα προγράμματα και το ΕΣΠΑ.
Σύμφωνα, πάντως, με κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών, η ίδια επικοινώνησε με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου τηλεφωνικώς. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας δεν της ζητήθηκε επίσημα να παραιτηθεί, αλλά αφέθηκε να εννοηθεί ότι την πρωτοβουλία θα κληθεί να την πάρει η ίδια.
Η επίσημη ανακοίνωση της αποδοχής της παραίτησής της από τον υπουργό Εσωτερικών ίσως καθυστερήσει μία ημέρα, καθώς η κ. Αλεξανδρίδου έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να γίνει επίκληση λόγων υγείας.
Η Βάσω Αλεξανδρίδου, μητέρα δύο παιδιών ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα, κατά τις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976. Ηταν ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας στην Καρίτσα Λάρισας και καθηγήτρια τουριστικών επαγγελμάτων σε επιδοτούμενα σεμινάρια. Επελέγη στη θέση της περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ύστερα από πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Η παραίτηση Αλεξανδρίδου ωστόσο έχει φέρει την ανησυχία των φορέων του νομού κυρίως ως προς την αντικατάσταση της κ. Αλεξανδρίδου, με δεδομένο ότι εκκρεμούν υπογραφές σημαντικών έργων που βρίσκονται υπό εξέλιξη αλλά και τα πρόγραμμα ΕΣΠΑ και Θησέα.
Η παραίτηση ζητήθηκε μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι η ίδια παραιτήθηκε επικαλούμενη λόγους υγείας.

ΔΗΛΩΣΗ Ν. ΔΕΝΔΙΑ
Ο βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. και υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του κόμματος κ. Νίκος Δένδια, σχετικά με την παραίτηση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων κ. Βάσως Αλεξανδρίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 "Η παραίτηση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας  Ιονίων Νήσων, ειδικά για τους λόγους που έγινε, επιβεβαιώνει την προχειρότητα των επιλογών της κυβέρνησης σε  όλους τους τομείς.
Δείχνει ακόμη το πως έφτασε σε αδιέξοδο η Κέρκυρα μέσα σε επτά μόλις μήνες της νέας διακυβέρνησης. Οι λανθασμένες επιλογές και το έλλειμμα διαφάνειας αποκαλύπτονται πλέον σχεδόν καθημερινά σε όλο τους το μεγαλείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: