Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Μηνύματα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Δύο συγκεντρώσεις θα γίνουν και φέτος για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς το Σάββατο. Η μία θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στις 10 το πρωί με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου και του Τμήματος Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ και η δεύτερη διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ με συγκέντρωση στην ίδια ώρα στο Σαρόκο.
Στο μήνυμά του το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας μεταξύ άλλων σημειώνει:
…"Η 1η Μάη 2010 αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Δουλειές, μισθοί, συντάξεις μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών.
Το μέγεθος της επίθεσης επιβάλλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο Νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος δημιούργησε την κρίση και πλέον ζητά και τα ρέστα, επιχειρώντας να καταργήσει όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τα τελευταία 100 χρόνια!
Η Κυβέρνηση κάτω από το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους υιοθετεί και νομοθετεί άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, υποκύπτοντας στον εκβιασμό των "αγορών", των "δανειστών" Ευρωπαίων κ Αμερικανών κερδοσκόπων…"

ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Κέρκυρας μεταξύ άλλων αναφέρει
… "Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί από καιρό από το κεφάλαιο, την ΕΕ και τα κόμματά τους, στόχος των μέτρων είναι η εργατική τάξη να προσφέρει τις δυνάμεις της ακόμα πιο φθηνά για να πολλαπλασιάσουν και να χρυσώσουν με νέα υπερκέρδη οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και γενικότερα η μεγαλοεργοδοσία τα ταμεία τους. Τα μέτρα αυτού του χαρακτήρα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είτε έχουν μικρό, είτε έχουν μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα.
Αξιοποιούν το μούδιασμα που υπάρχει σε πλατιές, λαϊκές μάζες από τη δημοσιονομική τρομοκρατία που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, αστικά ΜΜΕ και διάφοροι χρυσοπληρωμένοι οικονομικοί "αναλυτές".
Στόχος των μέτρων είναι το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας και η διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων την περίοδο της ανάπτυξης.
Είναι στο χέρι της εργατικής τάξης το φρενάρισμα και η ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όρος και προϋπόθεση είναι η αποφασιστική αναμέτρηση με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.
Απαιτείται η ευρεία συσπείρωση της εργατικής τάξης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα για να δοθεί απάντηση στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη στα δικαιώματά της. Στόχος πρέπει να είναι η ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Αιμοδότης αυτής της υπόθεσης μπορεί να γίνει η ορμητική ένταξη της νεολαίας στο ταξικό, εργατικό κίνημα…".

ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ
ΤΜΗΜΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Το Νομαρχιακό τμήμα Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην πορεία για την Πρωτομαγιά του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας και στην ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων σημειώνει:
"Στο όνομα της κρίσης, για την οποία δεν έχουν καμιά ευθύνη οι εργαζόμενοι, καταργούνται ιστορικές κατακτήσεις μας.
Μειώθηκαν κατακόρυφα τα εισοδήματά μας με τη μείωση του 14ου και του 13ου μισθού, απολύονται εργαζόμενοι του Δημοσίου με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, πάγωσαν για μια ακόμη φορά οι συντάξεις, υποβαθμίστηκαν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα και η υγειονομική μας περίθαλψη, καταργήθηκαν Συλλογικές Συμβάσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
Το κλείσιμο των επιχειρήσεων, οι απολύσεις, η αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας, η μείωση μισθών και συντάξεων, η παραπέρα απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και η ακρίβεια, η μείωση του ΑΕΠ είναι το αποτέλεσμα αυτών των επιλογών.
Σήμερα μετά την προσφυγή της Κυβέρνησης στο μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων προετοιμάζεται για τη συνολική πλέον υποβάθμιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων και της κοινωνίας. Η απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, η συγχώνευση και κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών και ΔΕΚΟ, οι ιδιωτικοποιήσεις, η απειλή ακόμη και της μόνιμης σχέσης εργασίας στο Δημόσιο, η δραστική μείωση του 14ου και 13ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, η κατάργηση της ΕΣΣΕ βρίσκονται στο στόχαστρο.
Η Κυβέρνηση για να περιορίσει τις δαπάνες του Κράτους προωθεί νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό.
Αντιμετωπίζει το ασφαλιστικό ως δημοσιονομικό και όχι ως κοινωνικό θέμα. Θέτει ως στόχο το 2030 οι δαπάνες για το ασφαλιστικό, σε ποσοστό του ΑΕΠ, να βρίσκονται στα επίπεδα του 2008 (4,8%)".

Δεν υπάρχουν σχόλια: