Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Δηκτικός ο Μικάλεφ για Τρεπεκλή

Αιχμές προς τη  πλειοψηφία με αφορμή την αναβολή της προγραμματισμένης για τη Δευτέρα συνεδρίασης του Δ.Σ. Κερκυραίων, λόγω έλλειψης απαρτίας, αφησε ο πρώην δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής.
 «Η παράταξή μου είναι παρούσα σε όλα τα δημοτικά συμβούλια. Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία δεν είχε την απαιτούμενη συμμετοχή από δημ. συμβούλους. Εμείς, δώσαμε με τη συμμετοχή μας στήριξη στο θεσμό. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα η παράταξη του κ. Μικάλεφ έχει πρόβλημα με αποτέλεσμα να μη συζητούνται σοβαρά θέματα. Τα σοβαρά θέματα χρειάζονται ισχυρές πλειοψηφίες. Οι περισσότερες φορές που υπήρχε πλειοψηφία στην αρχή των συνεδριάσεων, ήταν λόγω της παρουσίας  της αντιπολίτευσης. Χρειάζεται υπευθυνότητα. Εχει αδυναμίες η παράταξη του κ. Μικάλεφ, πρέπει ο ίδιος να δώσει λύση σε αυτό. Το ζητούμενο για όλους είναι, η ομαλή λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γ. Τρεπεκλής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ
Σχετικά με δηλώσεις του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  "Νέα Κερκυραϊκή Πορεία" κ. Γιάννη Τρεπεκλή, με αφορμή την αναβολή της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω έλλειψης απαρτίας, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Την ευθύνη για την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας (26-4-2010), έχει εξ'  ολοκλήρου η παράταξη του κ. Τρεπεκλή, η οποία δεν παρουσιάστηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του σώματος.
Οι περισσότεροι  Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας  κατά την εκφώνηση του καταλόγου ήταν παρόντες, αντίθετα η παράταξη του κ. Τρεπεκλή "έπαιζε κρυφτό" στο προθάλαμο της αιθούσης.  Όταν  διαπίστωσαν, ότι από μόνη της η παράταξη της πλειοψηφίας δεν είχε απαρτία, αποχώρησαν με αποτέλεσμα να αναβληθεί η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Τρεπεκλής υποκρινόμενος το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον, θα συναινούσε με την παρουσία της παράταξης του για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, αντίθετα στο βωμό της προεκλογικής τακτικής, θυσίασε  ακόμα μια  κρίσιμη συνεδρίαση".

Δεν υπάρχουν σχόλια: