Follow by Email

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Νίκη του συνδυασμού Σπίγγου στο ΤΕΕ Κέρκυρας

Με τη συμμετοχή των μηχανικών σε ποσοστό που ξεπέρασε το 70%,  ολοκληρώθηκαν την Κυριακή βράδυ οι εκλογές στο τοπικό Τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησής του.
Η ψηφοφορία διήρκεσε από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και διεξήχθη ομαλά και σε άριστο κλίμα, στα Γραφεία του Τμήματος, τα οποία είχαν διαμορφωθεί για μια φορά ακόμα, σε ένα μεγάλο εκλογικό κέντρο.
Τα αποτελέσματα εκδόθηκαν ηλεκτρονικά τις πρώτες πρωινές ώρες, όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί εδώ και αρκετές ημέρες.  
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορευτικής Επιτροπής, την πρώτη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας, με εκπρ?σωπο τoν  νυν Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Νίκο Σπίγγο, που συγκέντρωσε ποσοστό  55%, περίπου και καταλαμβάνει τις 14 από τις 25 έδρες της  Αντιπροσωπείας, έναντι 13 εδρών το 2006.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο συνδυασμός Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Κέρκυρας με ποσοστό  20% και 5 έδρες στην Αντιπροσωπεία, την τρίτη θέση, ο Συνδυασμός Αριστερή Πρωτοβουλία,  με ποσοστό 14% και τρεις έδρες, την τέταρτη θέση η Πανεπιστημονική, με 6% και δυο έδρες, ενώ μία έδρα κατέλαβε και ο μεμονωμένος υποψήφιος, με ποσοστό 5%.
Ειδικότερα τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν [για τα τοπικά όργανα]: 351
Έγκυρα: 343
Λευκά: 8
Έλαβαν:
 Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας: 188 ψήφους
 Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών: 70 ψήφους
 Αριστερή Πρωτοβουλία:  47 ψήφους
 Πανεπιστημονική: 20 ψήφους
 Μεμονωμένος υποψήφιος Αργυρός Σπυρίδων  18 ψήφους
Τις επόμενες ημέρες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή,  που εδρεύει στην Αθήνα, θα εκδώσει τα επίσημα αποτελέσματα και θα ανακηρύξει τους εκλεγέντες. Αμέσως μετά θα συνέλθει σε ειδική συνεδρίαση η 25μελής Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Κέρκυρας, η οποία αφού πρώτα εκλέξει το Προεδρείο της, θα εκλέξει στη συνέχεια  το νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον Αντιπρόεδρο, το Γραμματέα και τα υπόλοιπα 6 μέλη της Διοίκησης για την προσεχή τριετία.
Με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου κ. Νίκος Σπίγγος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Από τη θέση του προέδρου του Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ επιθυμώ να σας αναφέρω ότι θα  συνεχιστεί η αυτοτελής πορεία του, προς όφελος της κοινωνίας και των Μηχανικών.
Θα ασχοληθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τα σημαντικά προβλήματα των διπλωματούχων Μηχανικών χωρίς συμβιβασμούς και επιλεκτικές αντιμετωπίσεις.
Ως εκπρόσωπος της Προοδευτικής Ενότητας Μηχανικών θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που τίμησαν με την παρουσία τους το ψηφοδέλτιο μας.
Να συγχαρώ τους  εκλεγέντες όχι μόνο της δικής μας  παράταξης. Η συνεργασία θα επιδιωχθεί με όλους στη βάση των κοινών στόχων που προανέφερα. Από την πλευρά μας θεωρώ επίσης ότι συμβάλαμε στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που συμπαραστάθηκαν το τελευταίο διάστημα που χαρακτηρίστηκε από σημαντικά δύσκολες καταστάσεις. Σημαντικό στοιχείο της μελλοντικής πορείας τουλάχιστον από την δική μου πλευρά θα είναι και πάλι, η προώθηση της ανανέωσης σε όλες της πτυχές της δράσης του ΤΕΕ σε πραγματική βάση και όχι με βερμπαλισμούς χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα”.

ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΠΑΣΚ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Πρώτη δύναμη στις εκλογές του Tεχνικού Eπιμελητηρίου Eλλάδας που διεξήχθησαν χθες σε όλη τη χώρα αναδείχθηκε η ΠAΣK Διπλωματούχων Mηχανικών, η συνδικαλιστική παράταξη του ΠAΣOK, με σημαντική άνοδο του ποσοστού της σε σχέση με τις εκλογές του Nοεμβρίου του 2006.
Aντίθετα, μεγάλη είναι η πτώση της Δημοκρατικής Kίνησης Mηχανικών, της παράταξης που πρόσκειται στη NΔ.
Aξιοπρόσεκτη αύξηση των ποσοστών τους σημείωσαν οι αριστερές και ανεξάρτητες παρατάξεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αργά χθες το βράδυ, το ποσοστό της ΠAΣK θα κινηθεί γύρω στο 28%.
Πάντως, η αποχή παραμένει ο μεγάλος νικητής και των φετινών εκλογών του TEE. Σύμφωνα με τα πρώτα χθεσινοβραδινά στοιχεία, το ποσοστό της αποχής φαίνεται να κινείται άνω του 60%. Iδιαίτερα ανεβασμένη ήταν στην Aθήνα, όπου ψήφισαν γύρω στους 15.000 μηχανικούς. Σημειώνεται πως τα εγγεγραμμένα μέλη του TEE είναι περίπου 110.000 διπλωματούχοι μηχανικοί.
H μειωμένη προσέλευση στις εκλογικές διαδικασίες χαρακτηρίζει όλες τις εκλογές των τελευταίων ετών. Tο 2003 ψήφισαν 40.397 (με εγγεγραμμένα μέλη λιγότερα από 100.000), ενώ τον Nοέμβριο του 2006 ο αριθμός έφτασε τα 42.740 με σχετική αύξηση των τακτικών μελών.
O μεγάλος κατακερματισμός της εκλογικής εκπροσώπησης μπορεί να συνέβαλε στην αποσυσπείρωση του κλάδου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών πλευρών. Mόνο για τα κεντρικά όργανα της διοίκησης υπέβαλαν υποψηφιότητες 36 συνδυασμοί και 5 μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: