Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Με απόφαση του Πρωτοδικείου άλλαξε η διοίκηση Ανεμογιάννη

Δεκτή έκανε την αίτηση των επαγγελματιών   που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, κατά της νομιμότητας της σημερινής διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, το πρωτοδικείο το οποίο και όρισε νέα προσωρινή 11 μελής διοίκηση.
Στη προσωρινή διοίκηση του Ε.Σ. ορίστηκαν οι: Β. Προβατάς,Σπ. Βραδής, Ευαγγ. Γρίμα. Τερ. Καρδαμίτση, Χρ. Μητσιάλης, Εδ.Τσαρουγκιάν,Μ. Ρέγγη, Κων. Ζωχιός,Ελ. Παπανελοπούλου, Θ. Παγκράτης,Σπ.Κοντοσώρος.
Εντός τριμήνου σύμφωνα με την απόφαση, θα διεξαχθούν η Γ.Σ. αλλά και οι  εκλογές για νέα διοίκηση.
Η απόφαση του πρωτοδικείου Κέρκυρας, ήρθε  μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη κερκυραίων επαγγελματιών κατά του Εμπορικού Συλλόγου με το αιτιολογικό ότι δεν υφίσταται νόμιμη διοίκηση από τις 16-6-2009.
Τότε μετά από την παραίτηση για λόγους ευθιξίας του αναπληρωματικού μέλους του Δ.Σ. Σπ. Κοντοσώρου, τα μέλη του Δ.Σ. παρέμειναν 10 αντί 11 που ορίζει το καταστατικό και ο νόμος.
Είχε προηγηθεί στις 6-6-2009 η παραίτηση 5 εκ των 11 τακτικών μελών(Σπύρος Σκιαδόπουλος Στράτος Ταγκατίδης, Χρήστος Μητσιάλης, Σπύρος Σκιαδόπουλος και Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος), οι οποίοι σε επιστολή τους έκαναν λόγο για παραβίαση της δημοκρατικά εκφρασμένης βούλησης του σώματος των μελών του Συλλόγου, καθώς είχαν αποκλειστεί από τη διοικούσα επιτροπή ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τέταρτος, ο έκτος και ο όγδοος σε σταυρούς προτίμησης.
Τονίζουμε τέλος ότι ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κερκύρας Στέφανος Ανεμογιάννης αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: