Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο των δυο παιδιών στο Corcyra

Συνεχίστηκε χτες στο Δικαστήριο της Κέρκυρας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του θανάτου των δύο μικρών παιδιών από τη Μεγάλη Βρετανία, λόγω αναθυμιάσεων από το κλιματιστικό μηχάνημα στο μπανγκαλόου που διέμεναν στο ξενοδοχείο Corkyra Beach στο Κοντόκαλι πριν από τρία χρόνια.
Ωστόσο μετά από αρκετές ώρες συνεδρίασης η ακροαματική διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί ξανά με συνεχείς συνεδριάσεις έως τις 12 Μαρτίου οπότε και θα διακοπεί και πάλι και με πρόβλεψη αποπεράτωσης της ακροαματικής διαδικασίας και έκδοσης απόφασης το αργότερο έως τις αρχές Μαΐου.

Κατάθεση μητέρας
Χτες κατάθεσε στο δικαστήριο η μητέρα τω μικρών παιδιών η οποία με δραματικό τρόπο περιέγραψε στο δικαστήριο τις πρώτες τραγικές στιγμές που έζησε όταν έμαθε ότι τα παιδιά της ήταν νεκρά.
Σύμφωνα με την κατάθεσή της η μητέρα υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο από τα Βρετανικά ΜΜΕ και λίγο αργότερα από δυο αξιωματούχους της Βρετανικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της υποστήριξε ότι γνώριζε την ξενοδοχειακή μονάδα που θα έμεναν τα παιδιά ενώ εξέφρασε και την αντίδραση της για το γεγονός ότι η ταξιδιωτική εταιρεία που κλείστηκαν οι διακοπές δεν είχε ελέγξει τους καυστήρες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου και γενικά δεν διασφάλισε την σωματική ακεραιότητα των παιδιών της.
Αργά το μεσημέρι κατέθεσε ο γιατρός που βρήκε πρώτος τον πατέρα των παιδιών την σύντροφο του και τα δυο μικρά παιδιά σε κωματώδη κατάσταση.
Ο δικηγόρος κ. Θ. Αθανασίου νομικός παραστάτης των γονιών των άτυχων παιδιών, ανέφερε ότι σιγά σιγά μπαίνουμε σε έναν δρόμο ταχύτερων συνεδριάσεων. Δεν υπάρχουν νέα στοιχεία εκτός από το γεγονός ότι γίνεται πολύ σοβαρή ανάκριση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: