Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Δεν θα λειτουργήσει αλλά θα προσλάβει προσωπικό το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, κανένα νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα, μεταξύ αυτών και το Τμήμα Ασιατικών Σπουδών, δεν θα λειτουργήσει την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2010-2011).
Κατόπιν της απόφασης αυτής, η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2011. Στο διάστημα που μεσολαβεί, το Τμήμα θα συνεχίσει την στελέχωσή του μέσω της εκλογής μελών ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ, αλλά και θα διευρύνει τις συνεργασίες του με Πανεπιστήμια της Κίνας και της Ιαπωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί ευτυχή συγκυρία η πρόσκληση εκ μέρους του Ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών προς τον Πρύτανη και Πρόεδρο της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών Καθ. Τσουγκαράκη να επισκεφτεί την Ιαπωνία, προκειμένου να συμμετάσχει στο Σεμινάριο Δικτύωσης και Οργάνωσης των Ιαπωνικών Σπουδών στη Νότια Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, ο Πρύτανης θα συναντήσει τον Ιάπωνα Υφυπουργό Εξωτερικών, θα λάβει μέρος σε συμπόσιο Ιαπωνικών Σπουδών και θα επισκεφτεί ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ινστιτούτα της χώρας, όπου θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει δυνατότητες συνεργασίας του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών, αλλά και άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου με ιαπωνικά ΑΕΙ.
Επίσης, η αντιπροσωπεία του Ιονίου Πανεπιστημίου με την ευκαιρία της επίσκεψης θα συναντηθεί με τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τόκιο και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ανθρώπινων Περιβαλλόντων του Οκαζάκι μετά από πρόσκλησή του, ενώ η καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας κ. Ελένη Αγγελομάτη θα μιλήσει σε σεμινάριο για την Γυναίκα στην Ελλάδα στην πρώτη συνάντηση του κοινού ερευνητικού Προγράμματος του Ιονίου Πανεπιστημίου με το Πανεπιστήμιο Kyoritsu "Γυναικείες Σπουδές στην Ελλάδα και την Ιαπωνία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: