Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Πρεμιέρα σήμερα του “Βαριέμαι” από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας

Πρεμιέρα σήμερα στις 9.30 το βράδυ στο "Επτά Τεχνών Τόπος" στο Βυρό του έργου του Ρικάρντο Ταλεσνίκ "Βαριέμαι" σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Είναι η δεύτερη φετινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας μετά το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη "Ποιος ανακάλυψε την Αμερική".
Το έργο 'Βαριέμαι' είναι μια σύγχρονη σάτιρα, μια πολύ έξυπνη και σύγχρονη κωμωδία.
Μετάφραση: Κατερίνα Χριστοδούλου
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά: Άκης Χειρδάρης
Κοστούμια: Μαρί Ροδίτη
Μουσική επιμέλεια - Χορογραφίες: Σωτήρης Μπουχάγιαρ
Φωτισμοί: Ανδρέας Τρύφωνας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Κοτσαρίνης, Ερμίνα Γεράρδη, Νότα Δαρμανή, Κατερίνα Μηλιώτη, Ανδρέας Σκλαβουνάκος.
Το έργο ανεβαίνει στο 'Επτά Τεχνών Τόπος' στο Βιρό, όπου φιλοξενούνται οι παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας αυτή τη θεατρική σαιζόν.

Περίληψη
Ένας νεαρός υπάλληλος ο Νέστορας Βινιάλε θα πέσει θύμα της εργασιακής βαρεμάρας και θα απουσιάσει από τη δουλειά του κατ' εξακολούθησιν.
Κι ενώ όλοι οι δικοί του άνθρωποι, η γυναίκα του, η μητέρα του θα νομίζουν πως κάτι έπαθε, εκείνος θα βρει την ευκαιρία να χαρεί τη ζωή του μακριά από το καθημερινό εργασιακό άγχος. Ο Νέστορας αυτές τις μέρες της ελευθερίας του θα αναθεωρήσει τη ζωή του και το μέλλον του. Μια εύστοχη σύγχρονη σάτιρα του Ρικάρντο Ταλεσνίκ.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 5 Μαρτίου και ώρα 9.30 μ.μ. Παραστάσεις: Σάββατο 6, Κυριακή 7, Δευτέρα 8. Παρασκευή 12, Σάββατο 13, Κυριακή 14 και Δευτέρα 15 Μαρτίου στις 9.30 μ.μ. Αναχώρηση λεωφορείου από Σαρόκο στις 8.30 μ.μ. (Στάση Δασιάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: