Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Το σύγχρονο γαλλικό σινεμά στην Κέρκυρα

Μια πρωτοβουλία (και πρώτη γνωριμία) με την πιο δημοφιλή μορφή του σύγχρονου γαλλικού πολιτισμού, τον κινηματογράφο, διοργανώνεται τον Μάρτιο στην Κέρκυρα.
Παρασκευή 5 - Σάββατο 6 Μαρτίου στην Ιόνιο Ακαδημία παρουσιάζονται βραβευμένες, και σύγχρονες γαλλικές ταινίες, που ξεδιπλώνουν ζητήματα μετανάστευσης και οικογενειακών σχέσεων, ανασυνθέτουν τις σχέσεις ανθρώπου και φύσης.
Κυρίως, όμως δίνουν μια σύγχρονη όψη της Γαλλίας, που δεν περιορίζεται στην παρισινή μεγαλούπολη, αλλά εκτείνεται από τις παραλίες της Νότιας Γαλλίας στα βουνά του Αίνου.
Συγκεκριμένα, θα προβληθεί το Κουσκούς με φρέσκο ψάρι του Γαλλοτυνήσιου Abdel Kechiche, μια ταινία με μεσογειακό άρωμα και αποκάλυψη του κινηματογραφικού φεστιβάλ Βενετίας (La graine et le mulet, Παρασκευή 5/3, 21:00).
Επίσης, η παιδική ταινία - για παιδιά άνω των 10 ετών, αλλά και για ενήλικες - Η αλεπού και το παιδί του βραβευμένου με Όσκαρ Luc Jacquet (Le renard et l' enfant, Σάββατο 6/3, 18:00)
Το 2ήμερο Γαλλικού Κινηματογράφου διοργανώνεται από το Γαλλικό Προξενείο Κέρκυρας, τον κιν/κό ιστότοπο Cineman.gr, την εφημερίδα CoffeeTime, τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Κέρκυρας, με τη συνεργασία του Ιονίου Παν/μίου, και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Η είσοδος και τις 2 ημέρες προβολών είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: