Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ονόματα κερκυραίων επεξεργάζονται οι διωκτικές αρχές

Στην ατζέντα με τα τηλέφωνα κερκυραίων πελατών στρέφουν τώρα την προσοχή τους οι διωκτικές αρχές του νησιού ώστε να εξιχνιάσουν πλήρως την υπόθεση σωματεμπορίας, η αποκάλυψη της οποίας συγκλόνισε το νησί.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες των "ΚΝ" οι αστυνομικοί θέλουν να διευκρινίσουν εάν οι πελάτες του κυκλώματος, γνώριζαν πως τα νεαρά κορίτσια εκδίδονταν μετά την άσκηση βίας εις βάρος τους και ιδιαίτερα αν γνώριζαν πως το ένα από αυτά ήταν ακόμη ανήλικο.
Όπως είπε στα "Κ.Ν." αξιωματικός της ΕΛΑΣ αν διαπιστωθεί πως γνώριζαν τα δεδομένα αυτά τότε θα οδηγηθούν και οι "πελάτες" με σοβαρότατες κατηγορίες ενώπιον της δικαιοσύνης.
Ηδη οι αστυνομικοί θεωρούν πως έχουν εξαιρετικά στοιχεία στα χέρια τους για το κύκλωμα που αγόραζε και πουλούσε γυναίκες σαν να ήταν αντικείμενα με μοναδικό σκοπό το πλουτισμό και την σεξουαλική τους εκμετάλλευση.
Ερευνάται ακόμη ο δίαυλος μεταφοράς των κοριτσιών αυτών στην Ελλάδα και στην Κέρκυρα ενώ όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της Interpol για να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες τα κορίτσια μεταφέρθηκαν από τη χώρα τους στην Ελλάδα και εάν το κύκλωμα σωματεμπορίας απειλούσε τις οικογένειές τους.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ;
Στο κρίσιμο ερώτημα αν οι πελάτες του κυκλώματος θα παραδεχτούν ότι γνώριζαν τα χαρακτηριστικά του όλου συστήματος αξιωματικός της ΕΛΑΣ με τον οποίον μίλησε η εφημερίδα, ήταν αφοπλιστικός. Η συχνότητα των τηλεφωνημάτων, είπε, και ο τρόπος της επικοινωνίας καθώς και οι πληροφορίες που δίνουν τα θύματα του κυκλώματος δεν θα αφήσουν κανένα περιθώριο σε όσους ήταν συμμέτοχοι στις κακουργηματικές αυτές πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: